Εικαστικα

Σαντορίνη, τοπία του νου

Σπουδαστές του ΕΜΠ εξιστορούν ένα ταξίδι με ερέθισμα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη, τοπία του νου

Δεκαοχτώ έργα σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξιστορούν ένα ταξίδι εντός, προς τα νοερά τοπία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, στην Εστία Πύργου Καλλίστης, από 25 Μαΐου ως 15 Ιουνίου 2018.

Με ερέθισμα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Σαντορίνης, αναδύονται μορφές και νοήματα που έχουν γεννηθεί τόσο από τις διεργασίες του ηφαιστειογενούς και σεισμικού υπεδάφους του νησιωτικού συμπλέγματος, όσο και ως συνθήκη κατοίκησης της πολύ ιδιαίτερης θηραϊκής γης.

Οι τοπομορφές της Σαντορίνης και η κατοικησιμότητά τους αποτελούν τη θεματική για τη μελέτη του θηραϊκού πολιτισμικού συνεχούς, από το σπίτι του Ακρωτηρίου, την παραδοσιακή και μοντέρνα κληρονομιά μέχρι και τη σύγχρονη συνθήκη, με στόχο τη σύγχρονη ερμηνεία του τοπικού αρχιτεκτονικού ιδιώματος κατά τον 20ό και 21ο αιώνα.

Σπουδαστές: Αλβέρτη Έλλη, Αποστολάκη Κωνσταντίνα, Βαρουξάκη Ελίνα, Γατσινάρης Θοδωρής, Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Δεβετζόγλου Αγλαϊα-Δανάη, Καραλή Πηνελόπη, Κωνσταντοπούλου Άννα, Νίνου Αικατερίνη, Ντόλογλου Ηλέκτρα, Ντούπας Δημήτριος, Παναγιωταροπούλου Βασιλική, Παπαδόπουλος Γεράσιμος, Σπάθης Παναγιώτης, Σταθογιαννάκη Όλγα, Στρόδα Ευαγγελία, Τούρος Μιχαήλ, Χλιαουτάκης Ευστάθιος

Επιμέλεια: Λάββα Ρίβα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ου αιώνα
Wow Pow! Bam! Κόμικ και ζωγραφική: Μια συνάντηση στα τέλη του 20ού αιώνα

Μια έκθεση για την επιρροή των κόμικς στη σύγχρονη ζωγραφική μέσα από δημιουργίες των Δ. Αϊδίνη, Σπ. Βερύκιου, St. Giannakos, Δ. Παπαϊωάννου, K. Haring, Roy Lichtenstein, R. Pettibon κ.ά. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.