Εικαστικα

Little People

Μικροί άνθρωποι σε ένα μεγάλο κόσμο

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34963-76566.jpg

Μπορεί να μη διακρίνεται με την πρώτη ματιά, όμως η αίσθηση που θέλει να αποτυπώσει ο Βρετανός καλλιτέχνης Slinkachu με τις χαριτωμένες μινιατούρες του είναι η μελαγχολία και η απομόνωση μεταξύ των ανθρώπων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Ο καλλιτέχνης στήνει τις καθημερινές σκηνές του εντάσσοντας τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια που κατασκευάζει σε ένα περιβάλλον αντικειμένων φυσικού μεγέθους, παίζοντας έξυπνα με τις διαφορετικές κλίμακες. Αφού τα φωτογραφίσει, τα εγκαταλείπει χωρίς να θέλει να ξέρει τι θα απογίνουν. 

Εκθέσεις των φωτογραφιών έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές γκαλερί και μουσεία της Ευρώπης, ενώ έχoυν κυκλοφορήσει και βιβλία με πιο πρόσφατο το «Global Model Village»

Οι «Little People» από το 2006, που ξεκίνησε το πρότζεκτ, έχουν βρεθεί σε πολλές χώρες και φιλοδοξούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όλο τον κόσμο.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n\

n

n

n

n

\n

n

n

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.