Εικαστικα

Ευρωπαίοι κι Αμερικανοί καλλιτέχνες στη Μύκονο

Η τέχνη δεν έχει σύνορα στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων

323843-667197.jpg
Αναστασία Βουτσινά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135125-308528.jpg

Εκτός απο βουτιές σε καταγάλανα νερά, απολαυστικό φαγητό και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα, το νησί των κοσμικών, έχει ακόμη έναν άσσο στο μανίκι αυτό το καλοκαίρι. Εικαστικές εκθέσεις δημιουργών από όλη την Ευρώπη και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προσγειώνονται στη Μύκονο γι’ ακόμη περισσότερα κοσμοπολίτικα μελτέμια.

Benjamin Spark - The possibility of an island

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Από την έκθεση The possibility of an island

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, διακεκριμένη για τις εκτός συνόρων συνεργασίες της, φιλοξενεί τον διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνη ,Benjamin Spark. Μια σειρά απο σύγχρονα έργα του ζωγράφου γαλλο-βελγικής καταγωγής, φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση και παρουσιάζονται στην γκαλερί με τίτλο «The posssibility of an island». Οι εξαιρετικά προσεγμένες συνθέσεις του δημιουργού είναι γεμάτες στοιχεία από την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ' 80. Ο Spark διαλέγει τους ήρωές του με το κριτήριο της συγκίνησης. Γνωστοί χαρακτήρες απο κόμικς, γελοιογραφίες και διαφημίσεις, παγκόσμια σύμβολα της ανθρωπότητας λιώνουν καθώς ενώνονται με την κουλτούρα του γκράφιτι, για να σχηματίσουν τον προσωπικό χάρτη του καλλιτέχνη.

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Απο την έκθεση The possibility of an island

Ο κορυφαίος διεθνής καλλιτέχνης της πρωτοπορίας, ο Ισλανδικής καταγωγής Erro γράφει με αφορμή την έκθεση του Benjamin Spark στη Μύκονο: «μου αρέσει η ενέργεια και η ζωτικότητα που αναδύεται μέσα από τα έργα του Spark. Η δουλειά του κρύβει μεγάλη δύναμη. Κάτι σαν «σπίθα», ένα αληθινό «λάκτισμα».[...] Ενσωματώνει μια από τις δυνατότητες του μέλλοντος. [...] Αντλεί από πολλά και διαφορετικά κινήματα τέχνης, αλλά εφευρίσκει μια νέα πραγματικότητα, μια νέα μορφή αφήγησης».

Info: The possibility of an island, έως 12 Αυγούστου 2016, 11.00- 15.00 και 19.00- 01.00, Kapopoulos Fine Arts, Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, 2289027005, www.kapopoulosart.gr

Εκπρόσωποι Σύγχρονης Τέχνης από την Ευρώπη στην γκαλερί Σκουφά

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Kadir Akyol, Satisfaction I

Από τη φωτογραφία και την ψηφιακή τέχνη, μέχρι τη ζωγραφική, τις μικτές τεχνικές και τη γλυπτική, επτά ανερχόμενοι καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, επιλεγμένοι από την γκαλερί Σκουφά, συμμετέχουν στην έκθεση «International Contemporary Artists 2016». Η γκαλερί, πιστή στο όραμά της να αποτελέσει κόμβο τόσο εγχώριας όσο και διεθνούς καλλιτεχνικής έκφρασης, προσφέρει στους επισκέπτες της ποικιλία αισθητικής εμπειρίας, φιλοξενώντας ένα ευρύ φάσμα εικαστικών τεχνών. Στην έκθεση «International Contemporary Artists 2016» μέσα από πληθώρα θεμάτων, τεχνικών και στυλ, αντανακλούνται μερικές από τις πιο σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Kadir Akyol (Τουρκία), Luis Bivar (Πορτογαλία), Toby Boothman (Γαλλία), Manuel Felisi (Ιταλία), Aaron Majoros (Ουγγαρία), Derrick Santini (Ηνωμένο Βασίλειο), Annemarie Wright (Ηνωμένο Βασίλειο)

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Derrick Santini, Teardrop

Info: International Contemporary Artists 2016, 6-22 Αυγούστου 2016, 11.30 – 14.00 και 18.30 – 2.00, Skoufa Gallery Mykonos, Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου, 2289028560, 6944687296, www.skoufagallery.gr

Αμερικανοί καλλιτέχνες στην έκθεση Greek Gotham

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Robert Lazzarini, Dead End

16 καταξιωμένοι Αμερικανοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Νέα Υόρκη, συμμετέχουν στην έκθεση Greek Gotham. Σε 800 τετραγωνικά μέτρα, στην πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης «Δύο Χωριά», παρουσιάζονται πάνω απο 45 έργα των καλλιτεχνών, υπό την επιμέλεια της Maria Brito. Στόχος της έκθεσης και της ίδιας είναι να τραβήξει παράλληλες γραμμές στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και Νέα Υόρκη του σήμερα, φέρνοντας στην επιφάνεια τα κοινά τους στοιχεία: η αρχαία Ελλάδα, λίκνο του δυτικού πολιτισμού, και η Νέα Υόρκη, σύγχρονη πρωτεύουσα των τεχνών, ασκούν σε διαφορετικό χρόνο την ίδια σημαντική παγκόσμια επιρροή στην ανθρώπινο πολιτισμό.

Την έκθεση συνοδεύει μία έκδοση που έγραψε και επιμελήθηκε η Maria Brito και προλογίζει ο Jeffrey Deitch. Βασισμένος σε αυτές τις συγκρίσεις ανάμεσα στην Αρχαία Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη, ο κατάλογος όπως και τα έργα της έκθεσης καταπιάνονται με επίκαιρα και μείζονα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη σήμερα η Νέα Υόρκη –ΛΟΑΤ, σεξουαλικότητα, ναρκωτικά, αστυνομική βία, ταυτότητα του φύλου και φυλές ανθρώπων. Ο κατάλογος της έκθεσης Greek Gotham είναι διαθέσιμος στο Amazon και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και αποτελεί το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ.

Μύκονος, ζωγραφική, εικαστικά, έκθεση, καλοκαίρι 2016, διεθνείς καλλιτέχνες

Nina Chanel Abney - Listen, Linda! YO

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Assume vivid astro focus, Nina Chanel Abney, Greg Bogin, Mira Dancy, Raul De Nieves, Michael Dotson, Sebastian Errazuriz, Nir Hod, Todd James, Misaki Kawai, KAWS, Robert Lazzarini, Austin Lee, Taylor McKimens, Matthew Palladino, Erik Parker.

Info: Greek Gotham, έως 28 Αυγούστου 2016, 11:00-14:00 & 18:30-02:00, Δύο Χωριά Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης, πλατεία Πανάχρας ,Χώρα, Μύκονος, 2289026429, www.diohoria.com


Φωτογραφία εξωφύλλου: Matthew Palladino, Big Cherries (λεπτομέρεια)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ