Τα υλικά της χαράς βρίσκονται στην παρέα με έναν καλό φίλο, σε ένα ποτήρι κρασί, σε μια αγκαλιά…
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δείτε τις άλλες εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: οι προτάσεις των άλλων 9 γραφείων στον διαγωνισμό
Αέρινα στέγαστρα, κρεμαστοί κήποι, αεροδυναμικές γεωμετρίες, σπειροειδείς διατάξεις: εικόνες από τις εννέα ακόμα αρχιτεκτονικές προτάσεις (συμπράξεις διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων) που συμμετείχαν στον κλειστό διαγωνισμό για την επέκταση του πρώτου μουσείου της χώρας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
«Οφείλω, καταρχήν, να τονίσω ότι στο σύνολό τους, οι προτάσεις είναι εξαιρετικά υψηλού αισθητικού επιπέδου, με αναλυτική μελέτη και όραμα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας» αναφέρει σε δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και συνεχίζει: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τόσο για την έμπνευσή τους, όσο και για την αρμονική συνεργασία μεταξύ των διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων. Με ομοφωνία και με υψηλά κριτήρια, η επταμελής Διεθνής Πολυεπιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, υπό την προεδρία του καθηγητή Ανδρέα Κούρκουλα, προέκρινε την πρόταση των γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε., ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια η Αθήνα να αποκτήσει ένα νέο Μουσείο, αντάξιο των πολύτιμων συλλογών του ΕΑΜ. Η απονομή του βραβείου Pritzker 2023 –της κορυφαίας αρχιτεκτονικής διάκρισης– στον David Chipperfield, επιβεβαιώνει την επιλογή της Επιτροπής».
Οι προτάσεις κατατέθηκαν από τα γραφεία: Adjaye Associates & Kizi Studio, Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects, Diller Scofidio + Renfro (D S + R) &VAP Architects & Neiheiser Argyros, Herzog and de Meuron & ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες, Kengo Kuma and Associates & K-Studio, OMA & Rena Sakellaridou SPARCH PC, RCR Arquitectes &Παρμενίδης - Longuepe – Μάρη, SANAA & Buerger Katsota Architects, Thomas Phifer &Tsolakis Architects & Καλλιόπη Κοντόζογλου.
Δειτε περισσοτερα
Το σημαντικό οπτικό υλικό και η σπουδαία κληρονομιά
Μιλήσαμε με τον Μίλτο Σωτηριάδη, διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, για τη διαμόρφωση του χώρου και τον προγραμματισμό της σεζόν
Πασίγνωστοι μόδιστροι σπούδασαν σε σχολές αρχιτεκτονικής πριν κάνουν το pivot στον κόσμο της μόδας
Μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον και το ντεκόρ του υπνοδωματίου μπορούν να προσφέρουν ηρεμία σε σώμα και πνεύμα και φυσικά τέλειο στιλ στον χώρο
«Δε θυμάμαι ομορφότερη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη από τη φετινή, δε χορταίνω χρονιάρες μέρες να τη διασχίζω»