ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια υπέροχη εικαστική δράση για την αξία του βιβλίου

Ο Αργεντίνος Raul Lemesoff «πολεμά» με σελίδες (φωτό, βίντεο)

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90156-181860.jpg

Μετασχηματίζοντας ένα παλιό Ford Falcon του 1979 σε ένα «στρατιωτικό τανκ» ο Αργεντίνος εικαστικός Ραούλ Λεμεσόφ, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ταξίδι-δράση από τους δρόμους του Μπουένος Άιρες σε ολόκληρη την Αργεντινή.

n

Στο ιδιαίτερο όχημά του έχει φορτώσει για «πυρομαχικά» 900 βιβλία και περιγράφει το εγχείρημα του ως «όπλο μαζικής κατάρτισης» παραφράζοντας την έννοια του «όπλου μαζικής καταστροφής».

Ο Αργεντίνος εικαστικός εργάστηκε επί σειρά ετών για να τα καταφέρει και σε κάθε στάση του χαρίζει βιβλία σε κοινότητες και στέκια.

n

Η βιβλιόφιλη δράση του Ραούλ Λεμεσόφ μετρά πέντε χρόνια ζωής και επανήλθε στην επικαιρότητα μέσα από την ένταξή της στη διαφημιστική καμπάνια του αναψυκτικού 7UP «It feels good to be you» που προσεγγίζει πρωτοποριακούς καλλιτέχνες.

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY