Πολιτισμος

Σταύρος Ξαρχάκος - Νυν και αεί: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του

Μέσα από 20 επεισόδια γνωρίζουμε εις βάθος την προσωπικότητα που συνδυάζει τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και του μαέστρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η νέα σειρά οπτικοακουστικής παραγωγής πολυμέσων με τίτλο «Νυν και αεί» μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εις βάθος τον Σταύρο Ξαρχάκο και να μας αποκαλυφθεί ο άνθρωπος πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή.

Μέσα από συνολικά 20 επεισόδια,  θα μάθουμε άγνωστες πτυχές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και  του μαέστρου και  κυρίως θα εστιάσουμε  στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο.

Σταύρος Ξαρχάκος - Νυν και αεί: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του

Στο πρώτο επεισόδιο, τον «Πρόλογο», παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα του «Βάκη», όπως έλεγαν μικρό τον Σταύρο Ξαρχάκο. Γνωρίζουμε τους δύο γονείς του, το οικογενειακό τους σπίτι στη Θεμιστοκλέους, και αναγνωρίζουμε τις αρχικές μουσικές επιρροές: την Επτανήσια γιαγιά του Τούλα με τις όπερες και τις καντάδες, την ταβέρνα «Το Μαρκόπουλο» με τα ρεμπέτικα τραγούδια, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τις ψαλμωδίες. Όλα αυτά σε μια Αθήνα με τις κακουχίες, τον φόβο και το σκοτάδι του πολέμου.

Όλες οι πληροφορίες και το υλικό παρέχονται από τον ίδιο τον δημιουργό και το προσωπικό του αρχείο.

Ιδέα - Κείμενο: Ηρώ Σαΐα
Εκφώνηση: Ξενοφών Ραράκος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Animation
Studio: Οdd Bleat
Direction
/ Creative Direction / Art Direction: Γιάννης Ζουμάκης, Μάνος Γερογιάννης
Animation
: Σπύρος Λωράν, Μάνος Γερογιάννης
Production
: Μαριάννα Παπαχριστοδούλου
Sound
Design, Mixing and Mastering: MD Recording Studios

Δειτε περισσοτερα