- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Αν κάτι πηγαίνει καλά στον καιρό της κρίσης είναι το θέατρο»
Δήλωσε ο Γ. Καμίνης στην τελετή απονομή των βραβείων «Κάρολος Κουν»
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος, ότι αν κάτι πηγαίνει καλά και δημιουργικά στον καιρό της γενικότερης κρίσης που ακόμη πλήττει την χώρα και την πρωτεύουσα της, είναι το θέατρο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης χαιρετίζοντας την τελετή απονομής των βραβείων «Κάρολος Κουν» Και συμπλήρωσε: «Μια πληθώρα παραγωγών, που μαθαίνω ότι φέτος ανέρχονται σε περίπου χίλιες, καταξιωμένοι ηθοποιοί αλλά και νέοι καλλιτέχνες, ενδιαφέρουσες ερμηνείες, μία διαρκής σύνθεση του κλασικού με την πρωτοπορία που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.
Όλα αυτά αποτελούν έναν καλλιτεχνικό πλούτο που υπενθυμίζει, ότι αυτό που πολλοί λένε αλλά λίγοι πραγματικά πιστεύουν και στηρίζουν, ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, έχει περισσότερο από ποτέ, νόημα, περιεχόμενο και σημασία. Και παράλληλα αποτελεί ένα πεδίο , στο οποίο η Αθήνα κερδίζει επάξια τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, συμμετέχοντας στους προβληματισμούς, τον διάλογο, τα ρεύματα και τις παραγωγές των πολιτιστικών κέντρων, όχι μόνον της Ευρώπης αλλά και διεθνώς.
Υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος. Ο κόσμος που σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, επιλέγει – όπως δείχνει σε πολλές παραστάσεις η αθρόα προσέλευσή του - τις θεατρικές παραστάσεις για την απόλαυση και την ψυχαγωγία του, είναι η πιο αδιαμφισβήτητη απόδειξη για την ποικιλία αλλά και για την εξωστρέφεια της δραματουργίας και της θεατρικής μας τέχνης. Δεν πρόκειται συνεπώς για τέχνη που απευθύνεται μονάχα σε κλειστά και εκλεκτά κοινά, αλλά για μια τέχνη που προκαλεί το ευρύτερο ενδιαφέρον με την ποιότητα, την ευρηματικότητα, τη φαντασία – με δυο λόγια μια τέχνη που σέβεται και αγαπά τους θεατές. Και εκείνοι της το ανταποδίδουν.
Γι αυτό και συμμετέχω με πραγματική χαρά και στη φετινή απονομή των Βραβείων «Καρόλου Κουν», των τιμητικών διακρίσεων που φέρουν το όνομα ενός μεγάλου δάσκαλου και δημιουργού, που ίδρυσε μέσα στον ζόφο του πολέμου και της γερμανικής κατοχής το Θέατρο Τέχνης ανεβάζοντας Ίψεν, Μπέρναρντ Σω και Πιραντέλλο. Ένα θέατρο με αποστολή που θα αποτελέσει στη συνέχεια κρίκο, στην αλυσίδα των καλλιτεχνικών θεάτρων της Ευρώπης.
Τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής «Κάρολος Κουν» αποτελούν έναν έγκυρο, αναγνωρισμένο και καταξιωμένο θεσμό, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Βραβεύει νέους αλλά τιμά και καταξιωμένους δημιουργούς, που στοχεύουν και πετυχαίνουν την πρωτοπορία αλλά και μια αισθητική αξιώσεων, αιφνιδιάζοντας απρόσμενα κοινό και κριτικούς. Στέλνοντας – συνάμα- ένα μήνυμα δημιουργικότητας και ανοιχτών οριζόντων μαζί με την παρηγοριά και την απόλαυση της πραγματικής Τέχνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Η ταλαντούχος μουσικός μιλάει στην ATHENS VOICE για τον αυθορμητισμό και την ελευθερία του νέου της άλμπουμ
Η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν μετενσάρκωση μιας αρχαίας ιέρειας του Φαραώ… και αφιέρωσε τη ζωή της στην Αίγυπτο
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η φετινή παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζεται στις 13 και 14 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
Με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο αναβαθμίζεται
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Πότε ξεκινά, ποιοι διδάσκουν και ποιο είναι το κόστος
Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
«Υπηρέτησε επί 36 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο Πολιτισμού»
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Πώς υποδέχεται η πόλη τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Η επισημότητα της τελετής και η δυναμική παρουσία των θεατρικών συγγραφέων
Θα μεταδίδονται ζωντανά όλες οι συναυλίες της διοργάνωσης - Η είσοδος στον Κήπο είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική κράτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.