Πολιτισμος

13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία

Συζητήσεις, ομιλίες εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum με θέμα «Μουσεία και Δικαιοσύνη»
13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum με θέμα «Μουσεία και Δικαιοσύνη» © Μουσείο Μπενάκη

13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία - Συζητήσεις, ομιλίες εργαστήρια και masterclasses 

Στις 6 - 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο «Μουσεία και Δικαιοσύνη». Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου και ώρες 12- 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Το φετινό Συνέδριο θα επικεντρωθεί στη δικαιοσύνη και την εκπροσώπηση μέσα στα μουσεία και μέσω των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών. Θα συζητηθεί ο βαθμός στον οποίο οι αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας εξετάζονται ή εφαρμόζονται εσωτερικά σε πολιτιστικούς οργανισμούς όσον αφορά την εργασία, τη διοίκηση και τον προγραμματισμό, και πώς, με τη σειρά της, αυτή η διαδικασία, ή η έλλειψή της, επηρεάζει την πολιτιστική δράση σε όλο τον κόσμο.

Μουσείο Μπενάκη: Το πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου

Στις 6 Δεκεμβρίου, επαγγελματίες από τον διεθνή μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες πολιτισμού και της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες θα διερευνήσουν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων. Την ίδια ημέρα, μετά το πέρας του Συνεδρίου, και ώρες 6-8 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση δικτύωσης στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 7 Δεκεμβρίου το CoMuseum διοργανώνει μία σειρά από εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη, και ώρες 10 π.μ.-3 μ.μ.. Τα εργαστήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο με φυσική παρουσία. Το CoMuseum θα φιλοξενήσει επίσης μια σειρά από συναντήσεις με επαγγελματίες του πολιτισμού για τους ομιλητές/εκπροσώπους του Συνεδρίου από την Ευρώπη, τη Βρετανία και τις Η.Π.Α.

Στις 8 Δεκεμβρίου και ώρες 11.30 π.μ.-3 μ.μ., το CoMuseum θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις, καθώς και εργαστήρια για τους επαγγελματίες των μουσείων και του πολιτισμού και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών από τις 3-4.30 μ.μ.. Απαιτείται προεγγραφή και για τις δύο επιλογές.

Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά, Αγγλικά και Ελληνικά στη Νοηματική Γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία. Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν αποκλειστικά στους/στις συμμετέχοντες/ουσες με φυσική παρουσία.

Εγγραφές για το Συνέδριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στην ιστοσελίδα του CoMuseum. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη.

13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία
13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Η δικαιοσύνη μέσα στα μουσεία

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ