Πολιτισμος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ψάχνει νέα μέλη για την παιδική χορωδία

Πότε είναι η ακρόαση - Ποια παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Λυρική Σκηνή - Παιδική Χορωδία: Η συναυλία στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Εθνική Λυρική Σκηνή - Παιδική Χορωδία: Η συναυλία στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ακρόαση για την Παιδική Χορωδία ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή και αυτές είναι οι ηλικίες για τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος.

 Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, την καλλιτεχνική περίοδο 2021-2022.

Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2009 και 2015 και τα οποία κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2021-2022 θα έχουν ηλικία από 6 έως 12 ετών.

Στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ τα παιδιά προετοιμάζονται στο ρεπερτόριο της όπερας που αφορά σε παιδικές φωνές και εκπαιδεύονται στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας. Η Παιδική Χορωδία αποτελείται από δύο τμήματα: α) Το τμήμα παιδιών που έχουν ήδη μουσικές γνώσεις (solfège) και τα οποία στελεχώνουν το μέρος της Παιδικής Χορωδίας που θα μπορεί να συμμετέχει στις παραγωγές της ΕΛΣ κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2021-2022. Στο τμήμα αυτό υπάρχει η πιθανότητα να ενταχθούν και παιδιά δίχως μουσικές γνώσεις, αλλά με ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες β) Το τμήμα του φυτωρίου, στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται μουσική ανάγνωση με βιωματικό τρόπο και καλλιεργούν βασικές χορωδιακές δεξιότητες.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου. Το τακτικό πρόγραμμα προβών των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ που συνήθως ακολουθείται έχει ως εξής:

  • Φυτώριο: Πέμπτη μεταξύ 17.00-20.00
  • Κυρίως σώμα: Τρίτη & Παρασκευή (τάξεις Δημοτικού) και Τετάρτη & Παρασκευή (τάξεις Γυμνασίου) μεταξύ 17.00-20.00.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο παραπάνω πρόγραμμα. Κατ' εξαίρεση μπορούν επίσης να γίνουν προσωρινές τροποποιήσεις λόγω καλλιτεχνικών ή άλλων αναγκών (όπως συμμετοχή σε παραστάσεις, προετοιμασία συναυλιών κτλ).

Σε δύο φάσεις η ακρόαση για την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Λυρική Σκηνή, η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Λόγω των φετινών ειδικών συνθηκών, στην Α' φάση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βιντεοσκοπήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους δίχως συνοδεία μουσικού οργάνου (μέγεθος αρχείου έως 80ΜΒ). Οι επιλεχθέντες της Α' φάσης θα προκριθούν στη Β' φάση, στην οποία θα εξεταστούν σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις ατομικά και ομαδικά (ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ).

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης για την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στον σύνδεσμο https://www.nationalopera.gr/aitisi-symmetoxis-stin-akroasi-tis-paidikis-xorodias-e-l-s και να ανεβάσουν και καταχωρήσουν το βιντεοσκοπημένο τραγούδι τους στο σχετικό πεδίο. Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00. Αιτήσεις υποψηφίων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν θα γίνονται δεκτές. Η Β' φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτήν θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 από τις 11.00, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσης τους μέσω email το απόγευμα της Πέμπτης, 1 Ιουλίου 2021. Πληροφορίες: Διεύθυνση Σκηνής ΕΛΣ stageoffice@nationalopera.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ