- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεμίζουν τα ταμεία των ελληνικών μουσείων
Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
«Τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση των εισπράξεων σε πολλούς χώρους», είπε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Συνολικά 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έχουν αυξήσει σημαντικά τα έσοδά τους χάρις στο Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο αναβάθμισης, που περιλαμβάνει την επέκταση του ωραρίου, την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των πωλητηρίων.
«Και αυτό είναι μόνο η αρχή», συνέχισε ο υπουργός Πολιτισμού, «περιμένουμε ότι τα μέτρα αναβάθμισης θα αποδώσουν τα μέγιστα στη συνέχεια. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι μόνο στοιχείο της ταυτότητάς μας, αλλά και διαβατήριό μας για τον κόσμο. Και επιπλέον είναι εργαλείο ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την ελληνική οικονομία».
Τι προβλέπει το Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο:
Για πρώτη φορά, με εντολή υπουργού, που φθάνει μέσω ΤΑΠΑ στις κατά τόπους εφορείες, υποχρεούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν καθημερινά για τους επισκέπτες, τα έσοδα και την κίνηση των πωλητηρίων, ώστε να αποφασίζονται ταχύτατα οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Προχωρεί η διαδικασία για το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων πωλητηρίων, όπου χρειάζονται, τα οποία, υπό την επίβλεψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα τηρούν τα αναγκαία ποιοτικά, τεχνικά και αισθητικά κριτήρια.
Σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τους τελειοφοίτους της ΑΣΚΤ, με σκοπό να αναδειχθούν έργα νέων εικαστικών με αναφορές στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τα οποία θα εμπλουτίσουν τα πωλητήρια όλης της χώρας. «Θέλουμε να αναδείξουμε τα νέα δημιουργικά ταλέντα της χώρας μας, να διευκολύνουμε τη συνάντηση του σύγχρονου πολιτισμού με τη μεγάλη μας παράδοση, αλλά και να προσφέρουμε ένα οικονομικό όφελος στους νέους καλλιτέχνες», είπε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήπως έχουμε κουραστεί από το ατελείωτο scrolling;
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Μια γέφυρα ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Η Τατιάνα Μαυρομάτη και η Δήμητρα Κάκκα φωτογραφίζουν τους χώρους ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Στις 20 Ιουνίου σε μουσική διεύθυνση Ζακ Λακόμπ και σκηνοθεσία Παναγή Παγουλάτου
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Ένα takeover που τα έχει όλα: μουσική, περφόρμανς, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις αλλά και κινηματογραφικές προβολές
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα δεν ήταν ένας ακόμα ποιητής ή ένας ακόμα θεατρικός συγγραφέας
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.