Πολιτισμος

Επιχειρησιακό σχέδιο για το Μέγαρο Μουσικής

Σύσκεψη για την διασφάλιση της λειτουργίας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
60905-121616.jpg

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΟΜΜΑ είναι η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο, και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο, δήλωσε μετά τη σύσκεψη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ άλλα στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Επίσης, η διαχείριση θα ασκείται μεν από τη διοίκηση του Μεγάρου, αλλά το κράτος θα έχει πλέον την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ με έξι μέλη.

«Ο πολιτισμός δεν πωλείται», τόνισε άλλος παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη, με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι το Μέγαρο θα περάσει στο Δημόσιο και εν συνεχεία στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, με την προοπτική ενός διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα και Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), Γιάννης Μάνος και ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ