- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λυδία Κονιόρδου: Η πολιτική με έκανε λίγο πιο σοφή
Επιστρέφει στο θέατρο με τον μονόλογο του «Μεγάλου ιεροεξεταστή» του Ντοστογέφσκι
«Η πολιτική με έκανε λίγο πιο σοφή» δηλώνει σε συνέντευξή της στο Βήμα, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία επιστρέφει στο θέατρο.
Για την ενασχόλησή της με την πολιτική, αλλά και την επιστροφή της στο θέατρο με τον μονόλογο του «Μεγάλου ιεροεξεταστή» του Ντοστογέφσκι μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική, «μετατοπίστηκα με την έννοια ότι απομακρύνθηκα από το αντικείμενό μου. Άλλωστε η στιγμή που μου έγινε η πρόταση ήταν μια στιγμή που και εγώ η ίδια αισθανόμουν την ανάγκη να μπω σε μια περίοδο καλλιτεχνικής σιωπής, για να μπορέσω να κάνω μια επανεκκίνηση. Να μην αναπαραγάγω τον εαυτό μου με έναν αυτόματο πιλότο, γιατί κάτι τέτοιο είναι ο θάνατος του καλλιτέχνη».
Στην ερώτηση, αν την άλλαξε η πολιτική, η Λυδία Κονιόρδου απαντά: «Αισθάνομαι ότι έγινα λίγο πιο σοφή. Έμαθα πολλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είμαι η τρίτη μακροβιότερη υπουργός Πολιτισμού μετά τη Μελίνα και τον Βενιζέλο».
Τέλος, σχετικά με την τωρινή υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η ηθοποιός δηλώνει: «Την ήξερα από πριν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Η κυρία Μενδώνη το γνωρίζει πολύ καλά το υπουργείο κι αυτό είναι και καλό και κακό. Είναι σε θέση να ξέρει πώς μπορεί να βοηθήσει αλλά, από την άλλη, έχει έναν τρόπο στον οποίο μπορεί να είναι δέσμια. Είναι καλό να παρακολουθήσει αυτά που έγιναν στο ενδιάμεσο διάστημα, γιατί έγιναν αρκετά. Όλοι κάτι κάναμε μέσα σε αυτό το υπουργείο. Είναι καλό να πάρει τη συνέχειά τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
21-28 Ιουνίου 2026 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Μάριος Βουτσινάς που ανέλαβε το πρότζεκτ, μιλούν για το νέο boutique hotel στο νησί
«Είναι συμβολική πράξη απαλοιφής μιας ταυτότητας που έχει βαρύτητα για την πνευματική κοινότητα της χώρας»
«Playlist»: Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Οργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.