Πολιτισμος

Λυδία Κονιόρδου: Η πολιτική με έκανε λίγο πιο σοφή

Επιστρέφει στο θέατρο με τον μονόλογο του «Μεγάλου ιεροεξεταστή» του Ντοστογέφσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λυδία Κονιόρδου
Λυδία Κονιόρδου © INTIMENEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η πολιτική με έκανε λίγο πιο σοφή» δηλώνει σε συνέντευξή της στο Βήμα, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία επιστρέφει στο θέατρο.

Για την ενασχόλησή της με την πολιτική, αλλά και την επιστροφή της στο θέατρο με τον μονόλογο του «Μεγάλου ιεροεξεταστή» του Ντοστογέφσκι μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική, «μετατοπίστηκα με την έννοια ότι απομακρύνθηκα από το αντικείμενό μου. Άλλωστε η στιγμή που μου έγινε η πρόταση ήταν μια στιγμή που και εγώ η ίδια αισθανόμουν την ανάγκη να μπω σε μια περίοδο καλλιτεχνικής σιωπής, για να μπορέσω να κάνω μια επανεκκίνηση. Να μην αναπαραγάγω τον εαυτό μου με έναν αυτόματο πιλότο, γιατί κάτι τέτοιο είναι ο θάνατος του καλλιτέχνη».

Στην ερώτηση, αν την άλλαξε η πολιτική, η Λυδία Κονιόρδου απαντά: «Αισθάνομαι ότι έγινα λίγο πιο σοφή. Έμαθα πολλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είμαι η τρίτη μακροβιότερη υπουργός Πολιτισμού μετά τη Μελίνα και τον Βενιζέλο».

Τέλος, σχετικά με την τωρινή υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η ηθοποιός δηλώνει: «Την ήξερα από πριν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Η κυρία Μενδώνη το γνωρίζει πολύ καλά το υπουργείο κι αυτό είναι και καλό και κακό. Είναι σε θέση να ξέρει πώς μπορεί να βοηθήσει αλλά, από την άλλη, έχει έναν τρόπο στον οποίο μπορεί να είναι δέσμια. Είναι καλό να παρακολουθήσει αυτά που έγιναν στο ενδιάμεσο διάστημα, γιατί έγιναν αρκετά. Όλοι κάτι κάναμε μέσα σε αυτό το υπουργείο. Είναι καλό να πάρει τη συνέχειά τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ