Πολιτισμος

Ο Αριστείδης Χατζής εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ

Με την ομιλία του «Τι ήταν και τι δεν ήταν η Επανάσταση του 1821»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστείδης Χατζής, ΠΥΡΝΑ

Εγκαίνια νέου προγράμματος της πολιτιστικής εταιρίας ΠΥΡΝΑ με την ομιλία του Αριστείδη Χατζή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Με αφορμή την επικείμενη επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής, εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ την Πεμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 19.00 με την ομιλία του με τίτλο «Τι ήταν και τι δεν ήταν η Επανάσταση του 1821».

Αριστείδης Χατζής
Αριστείδης Χατζής

Διακόσια χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την Επανάσταση και σε ποιο βαθμό έχουμε κατανοήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοσιευμένη έρευνα των ιστορικών και να καταρρίψουμε μια για πάντα τους μύθους, τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες που διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την Επανάσταση με γνώση και να αξιολογήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας της• όχι μόνο τότε, αλλά και στα 200 χρόνια που ακολούθησαν.

Ελεύθερη Είσοδος. Κράτηση θέσης απαραίτητη. Θα ακολουθήσουν εγγραφές και κέρασμα. Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 2106230913

Όλο το νέο πρόγραμμα της Πύρνας είναι διαθέσιμο στο www.pyrna.gr ανά κατηγορία εκδήλωσης αλλά και ημερολογιακά, με συνεχείς ενημερώσεις.
ΠΥΡΝΑ

Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΡΝΑ
Η ΠΥΡΝΑ είναι αστική (μη κερδοσκοπική) πολιτιστική εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία 24 χρόνια, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών. Στην στέγη της στην Κηφισιά, μια μονοκατοικία με κήπο, την οποία μισθώνει, γίνονται καθημερινά ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και στηρίζει ευάλωτες ομάδες με κοινωφελείς δράσεις, κυρίως γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών.

Το πρόγραμμα της Πύρνας κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΥΡΝΑ: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός Τετάρτης απόγευμα: 10:00-14:00 & 17:00-19:00, τηλ. 2106230913, fax: 2106232141, email: pyrnanet@otenet.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ