Πολιτισμος

Επιλογές 464

Ελένη Κοτσώνη Το « Όριο υποχώρησης» αναφέρεται στη σύνθλιψή μας πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα

43881-98645.jpg
Λουκία Μητσάκου
ΤΕΥΧΟΣ 464
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58029-126702.jpg

 Ελένη Κοτσώνη

Το « Όριο υποχώρησης» (τίτλος της έκθεσης) αναφέρεται στη σύνθλιψή μας πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και τη συμπίεση της πραγματικότητας από τη μυθοπλασία στον κόσμο της τέχνης. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες, σχέδια και κολάζ που συνθέτουν ένα επιτοίχιο σύνολο. Παραφράσεις της μοντέρνας γεωμετρικής αφαίρεσης συνδυάζονται με αρχαία ή κλασικά εικονιστικά θέματα ή αφρικάνικα και ανατολίτικα μοτίβα σε διάφορες κλίμακες.

22/1 - 22/2, a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα


n

© Akriviadis

Μπαρόκ Όπερα

Ορχηστρικά αποσπάσματα και άριες από αριστουργηματικές όπερες της εποχής του μπαρόκ που αντλούν έμπνευση από την ελληνική αρχαιότητα μέσα από τους ξεχωριστούς ήχους των οργάνων εποχής της Καμεράτας (υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου) και το ηχόχρωμα των φωνών λυρικών τραγουδιστών.

12/1, 20.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, www.megaron.gr


n

Mediterranea 16

Μια έκθεση με έργα των 15 Ελλήνων νέων καλλιτεχνών, όπως Πάνος Αμελίδης, Ινώ Βαρβαρίτη/Εριφύλη Βενέρη, Παναγιώτης Βορριά/Πάνος Κόμπης, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Κότσαλα (φωτό) κ.ά. που συμμετείχαν στην 16η Biennale (Ανκόνα, Ιούνιος-Σεπτέμβριος), συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Cheapart.

7-16/1, Camp!, Απέλλου 2 & Ευπολίδος, πλ. Κοτζιά


n

Τα άτακτα παιδιά

Έργα μικρών διαστάσεων, χρωματιστά και ασπρόμαυρα, ζωγραφικά και ανάγλυφα, διατάσσονται σε μια ευθεία γραμμή... περιμένοντας την «τιμωρία» που τους αρμόζει, σαν άτακτα παιδιά. Στους «άτακτους» καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνονται οι Ά. Αντωνόπουλος, Π. Γουλάκος, Μ. Μανουσάκης (φωτό) κ.ά.

Ως 18/1, Έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου, Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα, 210 3607598


n

Πλατεία Ομόνοιας

Γνωστές και άγνωστες όψεις της πλατείας Ομόνοιας, των Χαυτείων και των οδών που καταλήγουν σ’ αυτήν. Ένα πανόραμα της σύγχρονης ζωής στην ιστορική πλατεία της Αθήνας φωτογραφημένα από Αθηναίους που διοργάνωσε η κίνηση πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».

12-18/1, Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5», Μασσαλίας & Καπλανών 5, 210 3390946

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ