- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών
Κατείχε τη θέση από τον Νοέμβριο του 2016
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Γιάννης Μηλιός.
Η παραίτηση έγινε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όπως ο ίδιος σημειώνει, είχε ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή του έναν μήνα νωρίτερα.
Ο Γιάννης Μηλιός κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον Νοέμβριο του 2016.
Η ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού στη θέση του Προέδρου έγινε ως εξής «Η γνωστή ρήξη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και, ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».
Είκοσι έξι μήνες αργότερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Στη δήλωσή του ο κ. Μηλιός γράφει:
«Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή μου αυτή περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια κα Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος.
Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών.
Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση.
Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.
Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις».
Το φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινώσει τον προγραμματισμό του για την Επίδαυρο και πλέον, λίγο πριν την έναρξη του για το καλοκαίρι του 2019. Αναμένεται ως εκ τούτου με ενδιαφέρον να δούμε το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τη θέση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία έκανε sold‑out πρεμιέρα στο Sundance και απέσπασε το Βραβείο Κοινού
«Η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία στον παγκόσμιο οπτικοακουστικό χάρτη» σημειώνει η Λίνα Μενδώνη
Ένα από τα προγράμματα εξωστρέφειας και διεθνούς παρουσίας του μουσείου φέρνει επιμελητές από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να γνωρίσουν την σύγχρονη τέχνη της χώρας μας
Ένα παιδί που κρατά ένα βιβλίο είναι ένα παιδί που κρατά στα χέρια του το μέλλον και την ειρήνη.
Οι απλές προσκλήσεις σχεδίου μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις για τη σχολική καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις ανακαλύψεις αλλά και τις δυσκολίες των πρώτων εβδομάδων
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Μαζί με τον αναγνωρισμένο φωτογράφο, οι συμμετέχοντες βγαίνουν έξω από τα στενά όρια της αίθουσας
Η αντίδραση του σκηνοθέτη στην είδηση ότι η ταινία του είναι η επίσημη πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Ο σκηνοθέτης άρχισε να εργάζεται πάνω στο ντοκιμαντέρ το 2023
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 - Και οι νέες εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Δεκέμβριο
Δημιουργία πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου στον οικιστικό ιστό του νησιού
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Κάλλος. Ομορφιά (στα έπη του Ομήρου). Λέγεται για το θεϊκό αλλά και το ανθρώπινο κάλλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.