Πολιτισμος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών

Κατείχε τη θέση από τον Νοέμβριο του 2016

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μηλιός
Γιάννης Μηλιός / © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Γιάννης Μηλιός.

Η παραίτηση έγινε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ όπως ο ίδιος σημειώνει, είχε ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή του έναν μήνα νωρίτερα.

Ο Γιάννης Μηλιός κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον Νοέμβριο του 2016.

Η ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Γιάννη Μηλιού στη θέση του Προέδρου έγινε ως εξής «Η γνωστή ρήξη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και, ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Είκοσι έξι μήνες αργότερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Γιάννης Μηλιός ανακοίνωσε την παραίτησή του.

 

 

Στη δήλωσή του ο κ. Μηλιός γράφει:

«Στις 31 Ιανουαρίου 2019 υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», έχοντας ήδη ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την απόφασή μου αυτή περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Γενική Διευθύντρια κα Φένια Ρουγκούνη, τους συνεργάτες και εργαζομένους του Φεστιβάλ για τη συνεργασία μας και το έργο που από κοινού επιτελέσαμε τους 26 μήνες που ήμουν Πρόεδρος.
Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών.

Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος Προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση.

Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.

Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις».

Το φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινώσει τον προγραμματισμό του για την Επίδαυρο και πλέον, λίγο πριν την έναρξη του για το καλοκαίρι του 2019. Αναμένεται ως εκ τούτου με ενδιαφέρον να δούμε το πρόσωπο που θα κληθεί να αναλάβει τη θέση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ