Πολιτισμος

Σήμερα η κηδεία του Κώστα Κωτούλα

Στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός, διαφημιστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotoulas-thumb-large.jpg

Σήμερα Τρίτη 6 του μήνα και ώρα 11 το πρωί γίνεται στη Ναύπακτο η κηδεία του Επαχτίτη στιχουργού, ραδιοφωνικού παραγωγού και διαφημιστή Κώστα Κωτούλα, που πέθανε προχτές σε ηλικία 79 ετών.

 Όπως γράφει η «Καθημερινή», ο  Κώστας Κωτούλας «υπηρέτησε το ελληνικό τραγούδι μέσα από διάφορες θέσεις. Γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1938 ενώ βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές στη Νομική, για να ακολουθήσει τις μεγάλες του αγάπες, το στίχο και το ραδιόφωνο, αλλά και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διαφήμιση, πλάι στο Νίκο Δήμου, το Μάριο Ποντίκα, τον Γιώργο Σκούρτη, τον Κώστα Μουρσελά και την αρθογραφία.

Γνώρισε από νωρίς και συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, όπως το Γιάννη Σπανό, το Στέλιο Καζαντζίδη, τη Βίκυ Μοσχολιού, το Σταύρο Κουγιουμτζή, την Ελένη Δήμου, την Καίτη Χωματά. Στίχους του τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρινέλα, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Δήμητρα Γαλάνη και η Βίκυ Μοσχολιού».
 
Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του: «Μίλα μου σαν τη βροχή», «Οι πεταλούδες», «Βάρκα χωρίςπανιά», «Η Ελένη στο μπαλκόνι»,«Χτες Αργά», κλπ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ