- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και κριτικός Αριστούλα Ελληνούδη
Ήταν 72 ετών και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο
Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε η Αριστούλα Ελληνούδη, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος της εφημερίδας Ριζοσπάστης, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., στο νεκροταφείο Καισαριανής.
Η Αριστούλα Ελληνούδη γεννήθηκε το 1945, ήταν κόρη του Γιώργη Ελληνούδη, στελέχους του ΚΚΕ από τη δεκαετία του 1920, που κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε την ευθύνη του Τυπογραφείου του ΕΑΜ. Από τα 14 της χρόνια άρχισε επαφές με τη Λέσχη των Λαμπράκηδων. Μετά το Γυμνάσιο πέρασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με υποτροφία, και όταν την τελείωσε μπήκε στο θέατρο. Με τη μεταπολίτευση ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ και έγινε μέλος του, το 1974.
Ανέλαβε έντονη δράση για το στήσιμο των πρώτων Οργανώσεων επιστημόνων-καλλιτεχνών και από το 1975 άρχισε τη συνεργασία της με την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται κανονικά το 1976. Η Αριστούλα Ελληνούδη ανέπτυξε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα ως ηθοποιός και ως κριτικός θεάτρου. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τίμο Περλέγκα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννο Περλέγκα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα επιγράμματα από την Παλατινή Ανθολογία
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, λίγο πριν από τη γενική δοκιμή της 18ης Απριλίου
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
21-28 Ιουνίου 2026 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η αυτοβιογραφία της καλύπτει μια πληθώρα θεμάτων της ζωής της με τον ίδιο ωμό, ευθύ, χιουμοριστικό και συχνά σοκαριστικό τρόπο.
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Μάριος Βουτσινάς που ανέλαβε το πρότζεκτ, μιλούν για το νέο boutique hotel στο νησί
«Είναι συμβολική πράξη απαλοιφής μιας ταυτότητας που έχει βαρύτητα για την πνευματική κοινότητα της χώρας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.