Πολιτισμος

Μάθε κινηματογράφο

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου ήταν ο μεγάλος τυχερός του διαγωνισμού της ATHENS VOICE και του New School Athens

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 415
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30544-68771.jpg

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου ήταν ο μεγάλος τυχερός του διαγωνισμού της ATHENS VOICE και του New School Athens, κερδίζοντας μια υποτροφία Κινηματογράφου αξίας € 1.500!

Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση «ποιο σινεμά σας αρέσει»; Ίσως… «αυτό που βασανίζει αλλά αγαπά τους ήρωές του και τους επιτρέπει να ελπίζουν. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα θαύματα γίνονται μόνο στο σινεμά».

Αυτή ήταν η απάντηση του 26χρονου Δημήτρη Παπαναστασίου, ο οποίος κέρδισε μια υποτροφία Κινηματογράφου αξίας € 1.500, στο μεγάλο διαγωνισμό της ATHENS VOICE και του New School Athens. Όχι για την απάντησή του αυτή, αλλά επειδή είναι ένας νέος, πολλά υποσχόμενος δημιουργός, ο οποίος τώρα θα έχει τη δυνατότητα να διδαχτεί «από τα μέσα» τα μυστικά της μεγάλης οθόνης.

Έχεις φαντασία και όρεξη για δουλειά; Το σεμινάριο, που θα ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τέλος Δεκεμβρίου 2012 απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο, διαθέτουν φαντασία και κέφι για σκληρή δουλειά. Και, καθώς στο New School Athens η φιλοσοφία είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μάθει κάποιος μια τέχνη είναι να τη δει στην πράξη, όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το ρόλο του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και σκηνοθέτη ηθοποιών, παραγωγού, διευθυντή φωτογραφίας, μοντέρ και sound designer.

O τελικός στόχος του εντατικού αυτού σεμιναρίου στον Κινηματογράφο είναι ο κάθε σπουδαστής να παράξει μια ταινία ή video μικρού μήκους σε οποιοδήποτε τύπο ταινίας τον ενδιαφέρει (music video, short film, short documentary). Όλα αυτά με καθοδηγητές-καθηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Υπεύθυνη σχεδιασμού προγράμματος είναι η Αθηνά Τσαγγάρη, υπεύθυνος σπουδών ο Νικόλας Ποττάκης, σύμβουλος σπουδών η Αμάντα Λιβανού, ενώ διδάσκουν αλφαβητικά: Ηλίας Αδάμης (φωτογραφία), Αλέξανδρος Βούλγαρης (σκηνοθεσία), Μαρίνα Γιώτη (σκηνοθεσία), Γιώργος Ζώης (σκηνοθεσία), Αμάντα Λιβανού (παραγωγή), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μονταζ), Θύμιος Μπακατάκης (φωτογραφία), Λέανδρος Ντούνης (ήχος), Νίκος Πάστρας (σκηνοθεσία), Xάρης Πατραμάνης (σκηνοθεσία), Νικόλας Ποττάκης (φωτογραφία, σκηνοθεσία), Aθηνά Τσαγγάρη (παραγωγή, σκηνοθεσία), Ευθύμης Φιλίππου (σενάριο), Άγγελος Φραντζής (σκηνοθεσία), Μαρία Χατζάκου (παραγωγή), Matt Johnson (μοντάζ).

Παράλληλα, το ΝewSchool.Athens σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής και παραγωγής Feelgood Entertainment, Faliro House, Haos Film, TopCut/Modiano,  Stefi Productions, BoldisMissing έχει εξασφαλίσει για τους συμμετέχοντες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε παραγωγές.  

n

Κεραμεικού 53, 210 5243.694, www.newschool athens.org

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ