Πολιτισμος

Βloody faeries

Διηγούνται παραμυθένιες ιστορίες με δικό τους τρόπο.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 402
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24609-54588.jpg

Διηγούνται παραμυθένιες ιστορίες με δικό τους τρόπο. Οι Bloody Faeries είναι δημιούργημα της συνεργασίας του δικού μας Στέφανου Κορκολή με τη Ρωσίδα Linda Geyman – όνομα καταξιωμένο στη ρώσικη εναλλακτική ροκ σκηνή, από τους πρώτους στη Ρωσία που έχουν ανέβει στο top 10 του αμερικάνικου Βillboard με μεγαλύτερη επιτυχία το τραγούδι «Vorona» (Crow) και εκατομμύρια πωλήσεις. Oι δυο τους εμπνέονται από μύθους, ιστορίες, μυθιστορήματα όλου του κόσμου σε ένα οικουμενικό μήνυμα για έμπνευση και αγάπη. Με τη σύμπραξη του Βαγγέλη Ντεζέ, που έχει αναλάβει όλο το visual κομμάτι του οπτικοακουστικού αυτού πρότζεκτ με νουάρ αισθητική και clips που συνοδεύουν συντονισμένα όλα τα κομμάτια των Bloody Faeries. Πειραγμένες εκδοχές πάνω στην «Ωραία κοιμωμένη», τον «Μικρό πρίγκιπα», τους «Άθλιους», την «Πεντάμορφη και το τέρας», τη «Λαίδη Μάκβεθ», τη «Σαλώμη», τη «Ζαν Ντ’ Αρκ» και το «Μετρ και η Μαργαρίτα». Ήδη ολοκλήρωσαν μια επιτυχημένη ρώσικη περιοδεία, ενώ στις 14 Ιουλίου ήταν headliners στο τριήμερο φεστιβάλ της Samara στη Ρωσία.  

«Όλα ξεκίνησαν», λέει ο Στέφανος, «από την πρόταση που μας είχε κάνει ο Βουτσινάς για το θεατρικό “Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” του Μπέρναντ Σο. Επεξεργαστήκαμε φράσεις μερικών δευτερολέπτων από το θεατρικό, σαν θραύσματα. Ακολούθησε ο “Μετρ και η Μαργαρίτα” του Μπουλγκάκοφ κι εκεί ήρθε η ιδέα για ένα νέο concept. Αυτό που συνέβη είναι η δημιουργική συνάντηση τριών ανθρώπων με κοινή αισθητική».

Η υποδοχή του κόσμου στην πρώτη αυτή παρουσίαση του ακυκλοφόρητου έργου τους ήταν αναπάντεχη. «Το κοινό τραγουδούσε μαζί μας στα γαλλικά. Ήταν απίστευτο ότι ήξεραν όλα τα τραγούδια απέξω».

«Ο συνδετικός κρίκος για όλα αυτά είναι η γυναίκα» συμπληρώνει η Linda. «Χωρίς να το έχουμε στο μυαλό μας από την αρχή, προέκυψε μέσα από τις επιλογές μας στην πράξη». Η Linda ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα στα 14 της χρόνια. «Είχε απίστευτη επιτυχία» επισημαίνει ο Στέφανος. «Μιλάμε για μια αγορά με δυνατή ροκ σκηνή, και να μην ξεχνάμε ότι εκεί ο τελευταίος μουσικός έχει βγει από το Ωδείο Τσαϊκόφσκι. Είναι ένα κοινό που καταλαβαίνει πολύ από μουσική».

Το πιο πιθανό είναι ότι η παραγωγή αυτή θα «εισαχθεί» στην Αθήνα το χειμώνα, αφού έχει ήδη κάνει την πορεία της στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την έκδοση του άλμπουμ. Για τη γνωριμία του με τη Linda, o Στέφανος θυμάται: «Όταν με πήρε η αγγλική Universal, πριν από 7 χρόνια, για να κάνω παραγωγή στη Linda, βρήκα μια προσωπικότητα έτοιμη. Κάναμε δύο άλμπουμ μαζί και τώρα προχωράμε στο επόμενο βήμα».

 

Τα ρούχα που φορούν οι Bloody Faeries στις συναυλίες είναι δημιουργίες της Ιωάννας Κουρμπέλα (φωτό).

Μπες και δες: Facebook.com/Bloody Feries

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ