Πολιτισμος

Τι κούρεμα ζητάει τελευταία ο Γούντι Άλεν; (video)

Νέο λουκ α λα Τζέιμς Ντιν και πολύ γέλιο αναμένεται στη νέα σειρά που παίζει και σκηνοθετεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135325-308976.jpg

Μπορεί να έχει πατήσει τα 80, αλλά ο Γούντι δεν φαίνεται καθόλου διατεθειμένος να αποσυρθεί, πόσο μάλλον να ρίξει τους τόνους. Την ώρα που το Café Society, η 47η μεγάλου μήκους ταινία του, κυκλοφορεί ήδη στις ξένες αίθουσες, ο αγαπημένος δημιουργός ετοιμάζει νέα ταινία και τηλεοπτική σιερά.

Το καινούργιο φιλμ με τους Κέιτ Γουίνσλετ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, είναι στα σκαριά, αλλά το  πραγματικά μεγάλο νέο είναι η πρώτη του τηλεοπτική σειρά. Πριν καλά καλά δούμε στην Ελλάδα τη νέα ταινία του, που προχωρά ακάθεκτη με το στέρεο βήμα που εγγυάται το όνομα Γούντι Άλεν στη λίστα των συντελεστών, μας άφησε να ρίξουμε μια ματιά στη σειρά με τίτλο «Crisis in Six Seasons».

Το υλικό που έχει δημοσιευθεί είναι ξεκαρδιστικά αστείο, προοιωνίζοντας θετικά την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς, αφού δείχνει τον ήρωα που υποδύεται ο Γούντι Άλεν, να ζητά στον κουρέα να «του τα πάρει λίγο στην κορυφή» για να μοιάζει με τον... Τζέιμς Ντιν.

«Δεν μπορώ να σε κάνω σαν τον Τζέιμς Ντιν» απαντά, προφανώς, ο κουρέας και δε μένει μόνο εκεί. «Ακόμα κι αν ασχολούμουν 10 χρόνια με τα μαλλιά σου, δεν πρόκειται ποτέ να έμοιαζες στον Τζέιμς Ντιν». Ο διάλογος φυσικά συνεχίζεται με τον κουρέα να επικρίνει το τελευταίο βιβλίο του ήρωα, λέγοντας πως τον πήρε ο ύπνος.

Η κεντρική ιστορία εξελίσσεται με επίκεντρο μία μεσοαστική οικογένεια των προαστίων, όπου όλα κυλούν ήρεμα, μέχρι την άφιξη ενός επισκέπτη που τους κάνει άνω κάτω. Στο ρόλο του περιβόητου επισκέπτη ακούγεται έντονα το όνομα της Μάιλι Σάιρους, ενώ κυκλοφορούν πολλές φήμες για το cast χωρίς να υπάρχει κάτι προς το παρόν κάτι επιβεβαιωμένο.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή δεν ξέραμε πολλά για τα έξι επεισόδια της σειράς, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Γούντι Άλεν. Στην πρώτη, όμως, ανεπίσημη προβολή που έγινε σε μέλη του Συμβουλίου Τηλεκριτικών (Television Critics Association) στο Λος Άντζελες, αποκαλύφθηκαν πολλά, συμπεριλαμβανομένης και της σύνοψης του σεναρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο Γούντι στην καλύτερη εκδοχή του θρυλικού νευρωτικού εαυτού του, υποδύεται τον Sidney Muntzinger, έναν Εβραίο μυθιστοριογράφο. Χρονικά τοποθετημένο στη δεκαετία του '60, τα swinging 60s που άφησαν ιστορία, το Crisis in Six Seasons είναι μια σειρά εποχής, τότε που «η αμερικανική κοινωνία βρισκόταν στα πρόθυρα της επανάστασης».

Η πρεμιέρα της σειράς που υπόσχεται πολύ γέλιο με την υπογραφή του Γούντι Άλεν, κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Amazon Prime Video.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY