ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίο, Μπαντ Σπένσερ (video)

Πέθανε ο «παιδοβούβαλος» των ιταλικών κωμικών γουέστερν

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132025-299950.jpg

Πέθανε στα 86 του χτες Δευτέρα ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός Κάρλο Πεντερσόλι, περισσότερο γνωστός σαν Μπάντ Σπένσερ.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του κ. Τζουζέπε Πεντερσόλι, αναφέροντας ότι τα τελευταία λόγια του πατέρα του ήταν «Σας ευχαριστώ». Το γεγονός συγκίνησε πολύ κόσμο στην Ιταλία. Ακόμα και ο πρωθυποργός κ. Ματέρο Ρέντσι έγραψε «Αντίο Μπαντ Σπένσερ. Σ΄αγαπούσαμε πολύ».

Ο Πεντερσόλι ήταν Ναπολιτάνος, καλός αθλητής και φοιτητής Νομικής, αλλά στράφηκε με μεγάλη επιτυχία στην ηθοποιία σαν «Μπαντ Σπένσερ». Μαζί με τον «Τέρενς Χιλ» (ο Ιταλογερμανός κ. Μάριο Τζιρότι, Βενετία 1939) δημιούργησαν τη δεκαετία του ΄70 ένα αχτύπητο δίδυμο Χοντρού – Λιγνού αλά ιταλικά, διαπρέποντας ιδίως σε παρωδίες γουέστερν, όπου ο «Χιλ» ήταν ο ωραίος, έξυπνος και ικανος στο πιστόλι,  ενώ ο Πεντερσόλι, έχοντας πάρει πολλά κιλά, ήταν ο «παιδοβούβαλος» που έδερνε τους πάντες. Οι κωμωδίες αυτές αποτελούσαν τη σειρά «Τρινιτά».

Οι δυο ηθοποιοί είχαν παρωδήσει επίσης πολεμικές, γκανγκστερικές, πειρατικές, ερωτικές  κλπ ταινίες, ενώ είχαν  διαπρέψει επίσης και στο θέατρο.

Δείτε το video:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάρια Ντεγιάνοβιτς και Θάνος Γώγος, εκδότες της Θράκας
Το 14ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης 2026 έρχεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Μιλήσαμε με τον Θάνο Γώγο και την Μάρια Ντεγιάνοβιτς, εκδότες της Θράκας και διοργανωτές του Φεστιβάλ, για την πιο λαχταριστή και πολυαναμενόμενη λογοτεχνική σύναξη του καλοκαιριού

Δημήτρης Φωτιάδης: Σβήνοντας το χρώμα, φωτίζοντας την ψυχή
Δημήτρης Φωτιάδης: Σβήνοντας το χρώμα, φωτίζοντας την ψυχή

Ο βραβευμένος σεναριογράφος, ποιητής και φωτογράφος μιλά για την ασπρόμαυρη αισθητική, τη ζωή στην Ισλανδία και τη δύναμη της εικόνας να αφηγείται όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια

Η Κλεμάνς ντε Φορσβίλ στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Κλεμάνς ντε Φορσβίλ: «Είναι μοναδικό να παίζεις σε έναν χώρο, μέσα στη φύση, όπου το κοινό συγκεντρώνεται με γνήσια περιέργεια και ενθουσιασμό»

Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY