Πολιτισμος

Ο θρύλος της R&B Αλέν Τουσέν πέθανε λίγο μετά τη συναυλία του (video, εικόνες)

Είχε εμφανιστεί και στο Ηρώδειο με τον Έλβις Κοστέλο το 2007

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113457-224984.jpg

Ο διάσημος τραγουδοποιός και μουσικός, ο δεξιοτέχνης πιανίστας από τη Νέα Ορελάνη και θρύλος της Rhythm'n Blues μουσικής, ο Αλέν Τουσέν απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 77 ετών, λίγο αφότου ολοκλήρωσε τη συναυλία του στη Μαδρίτη.

Ο Άλεν Τουσέν εμφανίσθηκε χθες το βράδυ στο Τεάτρο Λάρα, ένα θέατρο στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι οργανωτές της συναυλίας είχαν ανεβάσει στο Twitter ένα σύντομο βίντεο που τον έδειχνε στο πιάνο να τραγουδάει συνοδευόμενος από τρεις άλλους μουσικούς.

Ο πιανίστας και συνθέτης ήταν γνωστός επειδή τη δεκαετία του 1960 εισήγαγε τις αρμονίες της ποπ μουσικής, τον ρυθμό της φανκ και την ενέργεια του rock'n roll στην τζαζ και την R&B της Λουιζιάνας. 

H τελευταία εμφάνιση του Τουσέν στη Μαδρίτη

Συνεργάτης με τον Έλβις Κοστέλο από το 1989

Ο Τουσέν, ταυτισμένος με τη μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης, υπήρξε επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βρετανού μουσικού και τραγουδιστή Έλβις Κοστέλο.

Η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν οι δύο μουσικοί ήταν στο άλμπουμ Spike του 1989, ενώ το 2007 έβγαλαν το άλμπουμ «The river in reverse» για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, για το οποίο πραγματοποίησαν κι έναν μεγάλο κύκλο συναυλιών. Άλλωστε, ο Τουσέν υπήρξε ένα από τα θύματα της καταστροφής, καθώς και ο ίδιος έχασε το σπίτι και το προσωπικό του αρχείο.

Μάλιστα, στο πρόγραμμά τους είχαν εντάξει και την Αθήνα. Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στο Ηρώδειο συνοδευόμενοι από τους Imposters, το γκρουπ του Κοστέλο και την μπάντα πνευστών The Crescent City Horns.

image

Από την εμφάνιση των Κοστέλο-Τουσέν στο Ηρώδειο (Φωτό: greekfestival.gr)

image

  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ