Πολιτικη & Οικονομια

Κάλυμνος: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την υπόθεση φοιτήτριας που πήγε να καταγγείλει βιασμό

H 19χρονη υποστηρίζει ότι αστυνομικοί την απέτρεψαν να καταθέσει μήνυση για τον βιασμό της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάκης Θεοδωρικάκος
Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θεοδωρικάκος: Παρέμβαση για την υπόθεση 19χρονης φοιτήτριας που υποστηρίζει ότι την απέτρεψαν αστυνομικοί να καταγγείλει τον βιασμό της.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρενέβη στην υπόθεση της 19χρονης φοιτήτριας που υποστηρίζει ότι πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της, με τους αστυνομικούς να την αποτρέπουν.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, να διερευνηθούν αμέσως οι καταγγελίες της 19χρονης φοιτήτριας σε υπόθεση βιασμού για ενδεχόμενες παραλείψεις ή λάθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κάλυμνου», έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Twitter. 

 

 

Κάλυμνος: Τι καταγγέλλει η 19χρονη - Την απέτρεψαν αστυνομικοί από το να καταθέσει μήνυση

Σε δηλώσεις της στο Mega η δικηγόρος Σταματία Μάρκου κατήγγειλε ότι η 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλει μήνυση εναντίον άντρα που κατάγεται από το νησί. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος, προσπάθησαν να την αποτρέψουν ώστε να μην προχωρήσει σε μήνυση, λέγοντάς της πως θα βρει κι εκείνη τον μπελά της και της είπαν ότι θα τον καλέσουν για συστάσεις. 

Η δικηγόρος τόνισε ότι πρόκειται για μία κοπέλα που «τόλμησε να καταγγείλει τον βιαστή της και έλαβε ως απάντηση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Καλύμνου ότι μην προχωρήσετε σε μήνυση γιατί θα βρείτε κι εσείς τον μπελά σας, αφήστε να τον καλέσουμε εμείς να του κάνουμε συστάσεις και παράπονα για να μην το ξανακάνει. Την απέτρεψαν, δεν της επέτρεψαν να καταθέσει μήνυση. Τη φόβισαν για να μην προχωρήσει στην κατάθεση της μήνυσης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, τελικά η κοπέλα αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου. Στη συνέχεια γύρισε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Κάλυμνος: Η φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή της

Η φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη (5/5) από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή της, ενώ έβγαινε από το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά. «Χθες έξω από το πανεπιστήμιο, την ώρα που εξέρχεται η κοπέλα μετά τα μαθήματά της, η αδερφή του φερόμενου ως βιαστή τη σέρνει από τα μαλλιά σε δημόσιο δρόμο, της προκαλεί σωματική βλάβη. Μετά από δική μου παρέμβαση κατατέθηκε μήνυση στην αδελφή του φερόμενου ως βιαστή. Οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο, επί τρεις ώρες είχαν την κοπέλα να τη μεταπείσουν να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος της αδελφής του βιαστή. Λέγανε στην εντολέα μου “να ξέρετε ότι θα σας κάνει μήνυση και η φερόμενη ως δράστις και εμείς θα αναγκαστούμε να έρθουμε να σας συλλάβουμε”», κατήγγειλε η δικηγόρος της 19χρονης.

Στη συνέχεια η αδελφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω. «Είναι με χειροπέδες αυτή τη στιγμή στο πλοίο», σημείωσε η δικηγόρος.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ