- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει στη Βουλή την ενεργειακή κρίση. Τι ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Κογκρέσο, έπειτα από πρόσκληση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.
Ενέργεια: Έρχεται νέο πακέτο στήριξης
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. «Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμη και αύριο. Πριν, δηλαδή, την έναρξη των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι εχθές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Επιπλέον τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα και σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί έως τώρα.
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά δραστικότατα στο πρόβλημα της ακρίβειας των τιμών ενεργείας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.