- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πλεύρης: Όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι θα είναι εκτός ΕΣΥ
«Είναι δική τους αυτή η επιλογή»
Κορωνοϊός - Θάνος Πλεύρης: Όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα είναι εκτός ΕΣΥ.
«Λέμε ξεκάθαρα πως όσο διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα, σχετικά με τους συμβασιούχους σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Ο κ. Πλεύρης, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «είναι απόλυτα δική τους επιλογή».
Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας Υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, είπε ο υπουργός, «η βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».
Πλεύρης - Γιατροί: «Δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους»
Υπογράμμισε πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, «δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους» αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί. Παρατήρησε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση. Χαρακτήρισε αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.
Σχετικά με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.