- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης: Όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι θα είναι εκτός ΕΣΥ
«Είναι δική τους αυτή η επιλογή»
Κορωνοϊός - Θάνος Πλεύρης: Όσο διαρκεί η πανδημία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα είναι εκτός ΕΣΥ.
«Λέμε ξεκάθαρα πως όσο διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα, σχετικά με τους συμβασιούχους σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Ο κ. Πλεύρης, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ότι η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «είναι απόλυτα δική τους επιλογή».
Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας Υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, είπε ο υπουργός, «η βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».
Πλεύρης - Γιατροί: «Δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους»
Υπογράμμισε πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, «δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους» αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί. Παρατήρησε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση. Χαρακτήρισε αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.
Σχετικά με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά ως αυθαίρετους και στερούμενους οποιασδήποτε νομικής βάσης τους τουρκικούς ισχυρισμούς
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα έχουν πιλοτική εφαρμογή σε κάποιες τοποθεσίες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος
«Αφορά το 1% των πιο πλούσιων Ελλήνων»
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η ολοκλήρωση του εργοστασίου «309»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μιχαηλίδου: «Πρόγραμμα στήριξης σε εκείνους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη»
Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» τις εξαγγελίες Τσίπρα για την πατριωτική εισφορά
«Ο λαός θα κάνει σφάλμα αν του δώσει ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
«Μας ακούσατε και δεν μας αφήσατε στην τύχη μας», δήλωσε ο νεαρός μαθητής
Σήμερα το απόγευμα η ομιλία του στο Ηράκλειο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.