Ελλαδα

Τζεφ Μοντάνα: «Call to action - Το θέμα είναι η συναίνεση»

Εξώδικο προς τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tzef Montana

#METOOGREECE: Η Τζεφ Μοντάνα μέσα από το βίντεο «καλεί σε δράση» τα θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη

Η Τζεφ Μοντάνα βρέθηκε χθες, Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να παρακολουθήσει την πολυαναμενόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Να θυμίσουμε πως η Τζεφ Μοντάνα κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τέσσερις βιασμούς.

Σε δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο, απάντησε σε ερωτήσεις για τη συνάντησή της στην αίθουσα με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ναι συναντηθήκαμε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον είδα. Δεν μου άρεσε η στάση του. Είχε πολύ μεγάλο τουπέ και σήμερα κατάλαβα ότι δεν έχει συναισθήματα. Είναι αυτό που είναι πάντα, ένας πολύ αναίσθητος άνθρωπος. Δεν τον κοίταγα, κατάλαβα τη διάθεση και κοίταξα αλλού, δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω να υπάρξει ένα αίσιο τέλος, το κλίμα μέσα στο δικαστήριο είναι καλό προς τα εμάς».

Η Τζεφ Μοντάνα έχει επανειλημμένως υπερασπιστεί δημόσια τα θύματα. Μόλις προχθές έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο αναφέρει πόσο σημαντικό είναι όλα τα θύματα να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν. «Όσο δύσκολο και επώδυνο μου  είναι να βγαίνω και να μιλάω για αυτό, θεωρώ ότι είναι το σωστό, να βγει η αλήθεια και αν δικαιωθούν όλα τα θύματα».

CALL TO ACTION: «Το θέμα είναι η συναίνεση» υπόθεση Λιγνάδη.

«Είμαι κι εγώ θύμα του Λιγνάδη - Ξέρω πώς είναι να φοβάσαι»

«Είμαι κι εγώ θύμα του Λιγνάδη» λέει το non binary μοντέλο - ηθοποιός - ακτιβίστρια, όμως το θέμα δεν είναι η ίδια. Το μήνυμα που περνάει η Τζεφ μέσα από αυτό το βίντεο, είναι και ο τίτλος του: CALL TO ACTION: «Το θέμα είναι η συναίνεση» υπόθεση Λιγνάδη.

«Το “όχι” είναι “όχι” και το “δεν θέλω” είναι “δεν θέλω”, από όπου και να προέρχεται. Το θέμα είναι η συναίνεση. Δεν έχει σημασία αν είναι γκέι, αν είσαι στρέιτ, αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, μαύρος, άσπρος, Έλληνας ή μη, σημασία έχει το όχι είναι όχι και τον δεν θέλω δεν θέλω από όπου κι αν προέρχεται».

Σκοπός της, λέει η ίδια, είναι να βρουν το δίκιο τους όλα τα θύματα και ζητάει υποστήριξη από τον κόσμο του θεάτρου: «Το θέμα δεν είναι να βρω εγώ το δίκιο μου, δεν είμαι εγώ το ζήτημα, το θέμα είναι να δικαιωθούν όλα τα άτομα που έχουν βιώσει κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη...  Όλοι πρέπει να δικαιωθούμε, ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν κάνει καταγγελία. Να μας υπερασπιστεί το θέατρο».

«Η θέση μου να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και να πρέπει να υπερασπιστώ και τα άλλα θύματα είναι εξαιρετικά μοναχική. Χρειαζόμαστε όλο αυτόν τον κόσμο με επιρροή, που έχουν πάρει τη στήριξη του κοινού, που έχουν πάρει το χειροκρότημα, και γνωρίζουν την αλήθεια, να μας στηρίξουν και να είναι σε αυτή τη δίκη παρόντες» υποστηρίζει.

Εξώδικο στον Αλέξη Κούγια

Στο βίντεό της η Τζεφ Μοντάνα αναφέρεται σε «βίαιες αντιδράσεις του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη» Αλέξη Κούγια, «οι οποίες συνεχίζονται».

Η Τζεφ Μοντάνα κατέθεσε μάλιστα εξώδικο προς τον Αλέξη Κούγια στις 24 Φεβρουαρίου με το οποίο καταγγέλλει «παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου με τη χρήση στερεοτυπικά ομοφοβικών και τρανσφοβικών συκοφαντικών ισχυρισμών περί δήθεν αναξιοπιστίας, περί ανεπάρκειας της προσωπικότητάς μου, περί παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών εκ μέρους μου και περί δήθεν εργαλειοποίησης της συγκεκριμένης υπόθεσης για “να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο”».

image.jpg

tzef_2.png
tzef_3.png
tzef_4.png

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ