Πολιτικη & Οικονομια

Ηχητικό Βγενόπουλου-ΚΙΝΑΛ: Εκβιασμοί από πρόσωπα κοντά σε Τσίπρα

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να πέσει άπλετο φως «σε μια σκοτεινή υπόθεση»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηχητικό Βγενόπουλου - Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ
Βασιλική Θάνου © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ηχητικό Βγενόπουλου - ΚΙΝΑΛ: Δίκτυο εκβιασμών από πρόσωπα πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα.

Την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των νέων στοιχείων που προκύπτουν από το ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλίας του 2016 μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία που ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό για την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ γίνεται λόγος για «αποκρουστικές λεπτομέρειες ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ηχητικό Βγενόπουλου - ΚΙΝΑΛ: Αποκρουστικές λεπτομέρειες για πρόσωπα πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας.

Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Ηχητικό Βγενόπουλου - ΝΔ: Ο Τσίπρας να απαντήσει  για τη δράση της Θάνου

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για σκοτεινό κύκλωμα που λειτουργούσε στον χώρο της Δικαιοσύνης «σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέρον

αι μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν. 

Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; 

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί; 

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Το ηχητικό Βγενόπουλου που «καίει» Θάνου, Παπαγγελόπουλο & παραδικαστικό

Υπενθυμίζεται ότι ένα άγνωστο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε σήμερα φως το iefimerida, από το οποίο προκύπτουν συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον εκβιασμό που είχε καταγγείλει το 2016 ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας είχε αποκαλύψεε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης».

Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Από τη συνομιλία αλλά και από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του Βγενόπουλου, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, επιβεβαιώνονται πλήρως, σύμφωνα με το iefimerida, όσα είχε καταγγείλει τότε ο επιχειρηματίας.

Αποκαλύπτεται ταυτόχρονα ένα παρασκήνιο διαπλοκής λειτουργών της Δικαιοσύνης με επιχειρηματίες, εκβιαστικών πιέσεων, κατάργησης των ορίων εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Επίσης,συμφωνα με την ιστοσελίδα, αποκαλύπτεται ένα παραδικαστικό κύκλωμα στην κορυφή της πυραμίδας της Δικαιοσύνης, το οποίο άλλοτε δρούσε από κοινού και άλλοτε αλληλοϋπονομευόταν ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον του κάθε μέλους του.

Η Θάνου, αν αληθεύουν όσα μετέφερε η Δ.Μ., χρησιμοποίησε ακόμα και το αξίωμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού προκειμένου να αποκομίσει προσωπικά οφέλη.

Το ηχητικό Βγενόπουλου για Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ