Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης το 2023. Τι είπε ο πρωθυπουργός για οπαδική βία, μέτρα στα γήπεδα και κατώτατο μισθό.

Η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται και ο κατώτατος μισθός αυξάνεται, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο (12/2) και αποσπάσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για να στηριχτούν οι ασθενέστεροι, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις αυξήσεις στην ενέργεια.

Για τον κατώτατο μισθό ο πρωθυπουργός είπε ότι η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη του 2% και θα δοθεί από την 1η Μαΐου, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κατώτατο μισθό και την αύξησή του ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι η απόφαση για το ύψος της αύξησης θα ληφθεί τον Απρίλιο.

Μητσοτάκης για οπαδική βία: Πώς θα αντιμετωπιστεί - Τα μέτρα

Αναφορικά με την οπαδική βία και τους τρόπους ώστε να μπει ένα τέλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ορισμένες λεπτομέρειες από τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τα μέτρα που έρχονται στα γήπεδα.

Μιλώντας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», ξεκαθαρίζοντας ότι «εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ».

Προανήγγειλε μάλιστα αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή, διευκρινίζοντας: «Είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη για την οπαδική βία και πρέπει να βοηθήσουν ώστε να μπει ένα τέλος.

Μητσοτάκης: Μόνο με εισιτήριο διαρκείας οι οργανωμένοι στο γήπεδο - Η ατάκα του για τους χούλιγκαν

Επιπλέον, όπως είπε, μια από τις αλλαγές που έρχονται στα γήπεδα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι η είσοδος στις θύρες των οργανωμένων οπαδών μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα... ξύδι. Λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί Έλληνες φίλαθλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια μέχρι τον Απρίλιο

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα συνεχιστούν τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο. «Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί» ξεκαθάρισε, εκφράζοντας την ελπίδα από την άνοιξη να υπάρξει αποκλιμάκωση στις ανατιμήσεις.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ