Πολιτικη & Οικονομια

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του

Τριήμερο δημόσιο πένθος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του
Κάρολος Παπούλιας © EUROKINNISSI

Κάρολος Παπούλιας: Με τιμές αρχηγού κράτους θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, που πέθανε χθες 26/12 σε ηλικία 92 ετών.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην οποία γίνεται λόγος για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας», θα αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Επιπλέον αποφασίσθηκε να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας, από χθες 26/12 έως και την ημέρα της κηδείας του.

Ποιος ήταν ο Κάρολος Παπούλιας - Η ζωή του

Ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις).

Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: «Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht» («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

Υπήρξε συνεργάτης του γνωστού Ινστιτούτου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Μονάχου. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) συνεργαζόταν τακτικά με την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle καταγγέλλοντας το καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής πετοσφαίρισης, αγωνιζόμενος στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, ενώ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Ομάδας. Επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων στο άλμα επί κοντώ το 1947 και 1948 και αθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια και του ακοντισμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ