Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Ψήφισε και έστειλε μήνυμα ενότητας

«Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία που άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα.
ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ | ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία που άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα.

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αφότου ψήφισε στη Μεταμόρφωση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017», ενώ έστειλε «μήνυμα δύναμης, σεμνότητας και ενότητας».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί σε συνολικά 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεότεροι, για παράδειγμα 16ρηδες, αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ψηφίζουν την Κυριακή στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις 10.45 στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου
Ο Παύλος Χρηστίδης ψήφισε στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων
Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ