Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown

«Η λύση είναι μπροστά μας και στα χέρια μας, στα χέρια του καταστηματάρχη, του δημάρχου και του ιερέα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα, δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με την έξαρση της πανδημίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες.

Το εμβόλιο που έχουμε στην διάθεσή μας κάνει την διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες. Δίνει περιθώρια αναδιάταξης των δυνάμεων στο ΕΣΥ. Επιτρέπει στους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί να κινούνται πιο ελεύθερα. 

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί

Για αυτό και επιμένουμε σε τέσσερις βασικές θέσεις:

  • Πρώτον δεν θα υπάρξει lockdown στην χώρα
  • Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
  • Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα
  • Τεταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».

Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της εστίασης και του λιανεμπορίου. «Χαίρομαι γιατί είδα στήριξη από τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου ως προς την τήρηση των ισχύοντων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Να τονίσω επίσης πως τα μέτρα που λαμβάνουμε στην χώρα μας είναι τα ίδια, εάν όχι αυστηρότερα, με αυτά, που λαμβάνονται και σε άλλες χώρες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ