- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Είμαστε κυβέρνηση που προτιμά τα έργα από τα λόγια
«Το 5ετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη»
Ομιλία Μητσοτάκη σε εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
«Από σήμερα η Ξάνθη, ολόκληρη η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποκτά έναν ακόμη λόγο να είναι υπερήφανη. Ξεκινά το φιλόδοξο έργο που θα εντάξει την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο δίκτυο του φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Πράγματι είμαστε εδώ για να πούμε ότι αυτή την δέσμευσή μας την κάνουμε πράξη. Σε πρώτη φάση έξι πόλεις, θα συνδεθούν με αγωγούς σχεδόν 500 χλμ και έτσι οι ακρίτες μας έρχονται πλέον στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής. Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς το 5ετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελικά θα ενώσει 34 ακόμη πόλεις μεταφέροντας ενέργεια σε 70.000 καταναλωτές που μπορεί μέχρι το 2036 να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους 200.000. Έργο που θα δημιουργήσει σχεδόν 6000 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Είναι μια επιλογή με βαθιά πολιτικό πρόσημο γιατί έχει κοινωνικό περιεχόμενο καθώς προσφέρει όχι μόνο καθαρότερη αλλά και φθηνότερη ενέργεια. Ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορέσει να εξοικονομήσει πάνω από 25% στους λογαριασμούς θέρμανσης. Είναι μια επιλογή που έχει και έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Τονώνει τις τοπικές οικονομίες.
»Αποτελεί και μία πράσινη πρωτοβουλία προωθώντας σε όλη την Επικράτεια ένα φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Ήταν πολύ τολμηρή η πρωτοβουλία μας το Σεπτέμβριο του 2019 να ανακοινώσουμε την ταχεία απολιγνιτοποίηση της χώρας. Ήταν επιλογή που είχε και οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόσημο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Το βασικό καύσιμο μετάβασης για τις επόμενες δεκαετίες θα είναι το φυσικό αέριο
Το βασικό καύσιμο μετάβασης για τις επόμενες δεκαετίες θα είναι το φυσικό αέριο, ανέφερε ο πρωθυπουργός .
«Έβλεπα με τον υπουργό τα στοιχεία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον περασμένο μήνα. Ήδη η συμμετοχή του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η μετάβαση πραγματοποιείται ήδη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
«Καθίσταται η περιοχή σας ένας κόμβος παγκόσμιας εμβέλειας. Μπορείτε να αντιληφθείτε την τεράστια σημασία που έχει στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται. Δύο τεχνολογικές πρωτιές. Από το 2022 σε απομακρυσμένες πόλεις όπως η Ξάνθη το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφέρεται σε υγρή μορφή σε τοπικές δεξαμενές. Η δεύτερη έχει να κάνει με το περαιτέρω «πρασίνισμα» του φυσικού αερίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Θα χρηματοδοτήσουμε ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Η νέα αυτή σημαντική επένδυση εκκινεί σχεδόν ταυτόχρονα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως προτεραιότητα του σχεδίου αποτελεί η πράσινη μετάβαση.
«Το Σχέδιο διαθέτει σημαντικότατους πόρους για να κάνουμε αυτή την μετάβαση πράξη. Έχει στον πυρήνα του την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Κανένα νοικοκυριό στην πατρίδα μας δεν πρέπει να αισθάνεται ανασφαλές. Ταυτόχρονα είναι πρόγραμμα που χρηματοδοτεί δράσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων όπως το πρόγραμμα «εξοικονομώ». Θα χρηματοδοτήσουμε ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα χρηματοδοτήσουμε και πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης η οποία θα μπει για τα καλά στη ζωή μας και θα αντικαθιστά σταδιακά τα αυτοκίνητα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Μοιάζει χρονική σύμπτωση όμως είναι και μία σύμπτωση σωστού σχεδιασμού και τολμηρής πράξης. Αυτό το οποίο συζητούσαμε ως ενδιαφέρον σχέδιο στα χαρτιά , ως φιλόδοξη πρωτοβουλία, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι γίνεται πράξη γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι κυβέρνηση που προτιμά τα έργα από τα λόγια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.