- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Γιώργος Δρυς, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ
Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις Σημίτη
Ο Γιώργος Δρυς, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, όπως έγινε γνωστό.
Σε ηλικία 77 ετών πέθανε ο Γιώργος Δρυς. Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.
Ο Γιώργος Δρυς εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις Σημίτη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Δρυς υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες θέσεις. Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες.
Γιώργος Δρυς (1944 - 2021): Ποιος ήταν
Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων και πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982).
Επίσης, ήταν μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.