- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η ωριμότητα της Δημοκρατίας αντιμετώπισε τη βία
Το μήνυμά του για την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της "Χρυσής Αυγής" να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε στην τροπολογία για τους καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής».
«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς τής Δημοκρατίας απ' τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της "Χρυσής Αυγής" να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή».
Και υπογράμμισε: «Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.