1821 Digital Gallery

Συζήτηση στη Βουλή για βία: Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη- Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας © ΕUROKINISSI
Για τα πρόσφατα περιστατικά βίας
  • A-
  • A+
0
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη για την αστυνομική βία.

Οι εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων, με αποκορύφωμα τα βίαια γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, λειτουργούν ως ενισχυτής των υψηλών τόνων, επικράτησαν στο σημερινό «ραντεβού» του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Αφορμή, η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προετοιμάζονται για μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, δηλαδή αναμένεται να επεκταθεί και στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Na φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Επίθεση σε προσωπικό τόνο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους κακοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την αστυνομική βία, αλλά και στον αστυνομικό που, όπως είπε, κακοποιήθηκε από χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

«Επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας την ένταση και τον διχασμό», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, ενώ τον κατηγόρησε ότι απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

Σχετικα
Πρόταση δυσπιστίας: Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία
Πρόταση δυσπιστίας: Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία

«Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Ήρθα να σας κατηγορήσω. Σας κατηγορώ γιατί στη πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό.

Σας κατηγορώ, όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τραγικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και γιατί ακόμα και σήμερα, με χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες κρούσματα, και εκατοντάδες να χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ, εξακολουθείτε να αγνοείτε τη σκληρή πραγματικότητα. Και ακόμα χειρότερα: Να εμφανίζετε στους πολίτες μια πλαστή πραγματικότητα. Κι ακόμα χειρότερα κι από αυτό: Να εκμεταλλεύεστε την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλετε σκληρά μέτρα, περιορισμούς στη δημοκρατία και στα δικαιώματα, αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Σας κατηγορώ γιατί ενώ αποτύχατε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που χτυπάει εκατομμύρια νοικοκυριά, και οδηγεί σε μια κοινωνία απογοήτευσης, εσείς επιμένετε να κρύβεστε πίσω από κατασκευασμένους αριθμούς, και να μοιράζετε χάντρες στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που με όσα κάνετε και όσα δεν κάνετε, προετοιμάζετε οικονομική και κοινωνική τραγωδία.

Σχετικα
Τι είναι πρόταση μομφής - Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία
Τι είναι πρόταση μομφής - Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία

Σας κατηγορώ γιατί εν μέσω πανδημίας και κρίσης η κυβέρνησή σας έχει αποδυθεί σε μια πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις, ανεξέλεγκτες προμήθειες εκατομμυρίων, προκλητικά ρουσφέτια, «χορηγίες» παντός είδους σε παντός είδους «ημετέρους».

Σας κατηγορώ γιατί διαβρώσατε έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας που είναι η ενημέρωση του πολίτη. Με μια πρωτοφανή επιχείρηση εξαγοράς, εκβιασμών, και πιέσεων, με σημαία τις γνωστές λίστες της κρατικής διαφήμιση, μετατρέπετε το αγαθό της ενημέρωσης σε προπαγάνδα.

Σας κατηγορώ γιατί όχι σε μία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, επιδεικνύετε μια απαράδεκτη υπεροψία και αλαζονεία, παραβιάζοντας ανέμελα και προκλητικά τα σκληρά μέτρα που εσείς επιβάλλετε στους πολίτες.

Σας κατηγορώ γιατί με τη στάση σας αυτή υπονομεύσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνησή σας, αλλά και απέναντι -κι αυτό είναι τραγικό- στους επιστήμονες, πίσω από τους οποίους κρύβετε την ολιγωρία και την ανικανότητά σας στην αντιμτώπιση της πανδημίας.

Σας κατηγορώ, τέλος, γιατί μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής σας, στη φθορά της κυβέρνησης και της εικόνας σας, αντιδράτε με ένα τρόπο όχι απλώς σπασμωδικό, επιπόλαιο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο. Επιστρατεύοντας την καταστολή αντί για την πειθώ, το ψέμα αντί για την αλήθεια, την εξαπάτηση αντί για το διάλογο. Και τελικά τον διχασμό αντί για την αναγκαία σε τέτοιες στιγμές κοινωνική ειρήνη. Ενώ υποσχεθήκατε ασφάλεια, αυτό που προκαλέσατε και αυτό ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας. Που απλώνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής και προσωπικής ζωής. Στην εργασία, στην προστασία της υγείας, στο φόβο για το μέλλον, και τώρα τελευταία και στο φόβο της καταστολής.

Και σας κατηγορώ γιατί δεν κατανοείτε ότι απέναντί σας δε βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που είναι οργισμένη, όχι μόνο από τη πορεία της πανδημίας και της οικονομίας. Όχι μόνο από τα μέτρα εγκλεισμού και αποστασιοποίησης. Από το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό λοκνταουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και από την υποκρισία σας, κε Μητσοτάκη. Μια υποκρισία που γεννά το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης. Και αντί να κατανοήσετε ότι εσείς προκαλείτε την οργή, καταφεύγετε στον αυταρχισμό και την καταστολή»

«Κ. Μητσοτάκη είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης»

«Και το χειρότερο είναι ότι αυτό που είδαμε στη Νέα Σμύρνη δεν είναι οι «υπερβολές» κάποιων θερμοκέφαλων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η στρατηγική σας επιλογή. Γιατί και άλλες φορές υπήρξαν πράγματι υπερβολές από επίορκους αστυνομικούς, που καταδικάστηκαν όμως αμέσως από την πολιτική ηγεσία. Ενώ εσείς τώρα όχι μόνο δεν επιλέξατε να ζητήσετε μια συγνώμη. Έστω από το στόμα του υπουργού. Όχι μόνο δεν θέσατε αμέσως σε διαθεσιμότητα τον δράστη αστυνομικό.

Αλλά δώσατε και σκονάκια στους βουλευτές σας να στοχοποιούν το θύμα, βγάζοντας στη δημοσιότητα το φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων. Διαδίδοντας το όνομά του και τα πιστεύω του σε πανελλήνια μετάδοση. Λες και τα πολιτικά φρονήματα ενός πολίτη αποτελούν δικαιολογία για τη κακοποίησή του. Σε ποιες εποχές μας γυρίζετε, κύριε Μητσοτάκη; Και αναρωτιέμαι πώς γίνονται ορισμένα πράγματα.

Για τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, μέσα σε λίγες ώρες ξέρατε και τι καφέ προτιμάει. Για τον Λιγνάδη που διορίσατε Καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό, εδώ και ενάμισι χρόνο είχατε πλήρη άγνοια και πέσατε από τα σύννεφα. Περίεργο αυτό το επιτελικό κράτος. Αλλά το χειρότερο από όλα, αυτό για το οποίο πιο πολύ από όλα σας κατηγορώ, κύριε Μητσοτάκη είναι ότι εσείς προσωπικά είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης.

Ενώ τη περασμένη Τρίτη είχατε τη πληροφορία από τις αρχές, πληροφορία που μόνο εσείς θα μπορούσατε να έχετε, ότι χούλιγκαν από όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Αττικής θα συνέρρεαν στη Νέα Σμύρνη για να αμαυρώσουν την ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών, αντι να φροντίσετε να τους απομονώσετε, αντί να φροντίσετε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των διαδηλωτών, το μόνο που φροντίσατε ήταν να ρίξετε τις ευθύνες στους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Με προσωπική σας δήλωση, μάλιστα, λίγο πριν τα επεισόδια. Και ενώ το βράδυ πια, κινδύνευσε ένας αστυνομικός από την αγριότητα όχι των ειρηνικών διαδηλωτών – και το ξέρατε- Ούτε καν των συνήθως υπόπτων αντιεξουσιαστών – και το ξέρατε. Εσείς επιλέξατε να κάνετε ένα διχαστικό διάγγελμα, αφήνοντας υπονοούμενα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω. Η βία τρέφει τη βία. Η καταστολή προετοιμάζει τραγωδίες. Αν δεν το καταλαβαίνετε είστε ανεπαρκής. Αν το καταλαβαίνετε και επιμένετε, τότε είστε επικίνδυνος»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία

«Σας επιστρέφω το κατηγορώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις «17 φορές», όπως μέτρησε, που χρησιμοποίησε τη λέξη ο κ. Τσίπρας. «Εσείς ενσαρκώνεται την υποκρισία» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως αποδέχθηκε την επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την αστυνομική βία και τόνισε πως το έκανε για να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, ακολούθησε όμως, όπως είπε, η «απόπειρα δολοφονίας» κατά του αστυνομικού στην ίδια περιοχή.

«Όλοι ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου αστυνομικού που βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο».

Η αντιμετώπιση της πανδημίας

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας τους μήνες του lockdown και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας με τα εφαρμοσμένα μέτρα. Τόνισε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις χώρες που αντιμετώπισαν καλύτερα τον κορωνοϊό» ενώ ως προς τα δεδομένα στην Ευρώπη συμπλήρωσε:

«Γαλλία και Γερμανία παρατείνουν τις απαγορεύσεις τους. Το πρόβλημα στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.400 ΜΕΘ από τις 457 που μας παραδώσατε. Κάθε μέρα γίνονται 35.000 εμβολιασμοί». 

«Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, σε μια εποχή που προσπαθεί η χώρα να ανοίξει την οικονομία της, να έρχεστε εσείς και να δυσφημείτε τα στοιχεία» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και τον κατηγόρησε ότι «επενδύει στο αφήγημα περί αποτυχίας της κυβέρνησης στο μέτωπο του κορωνοϊού κάτι που δεν ισχύει, και δεν το πιστεύει και ο ίδιος». 

«Δεν επιτίθεστε στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα. Δεν έχετε στοιχειώδη ευθύνη να δείτε τα πραγματικά δεδομένα. Ακυρώνετε την προσπάθεια γιατρών, υγειονομικών και όλων των πολιτών. Τι κερδίζετε;» διερωτήθηκε και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας «εκφράζει μία μικρή μερίδα πολιτών».

Τα δεδομένα της οικονομίας

Παράλληλα, μιλώντας για την οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Τα ίδια είπατε και για την οικονομία. Λέγατε ότι θα είχαμε τη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη. Είμαστε λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό όρο. Με άλλα λόγια τα καταφέραμε καλύτερα και στην πανδημία και στην οικονομική κρίση, αλλά εσείς το βιολί σας. Μόλις χθες ανακοίνωσα 2,5 δις επιπλέον για στήριξη των επιχειρήσεων. Πώς το είπατε; Χάντρες στη μεσαία τάξη; Δεν ξέρω πραγματικά αν πιστεύετε ότι κανείς πιστεύει αυτά που λέτε».

Διαδηλώσεις και αστυνομική βία

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμπεριφορά ενός πολιτικού αρχηγού «που είπε ότι δέχεται το ρίσκο για τις διαδηλώσεις», υπογραμμίζοντας πως «επιμένετε και σήμερα να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και πορείες, στην πορεία της πανδημίας. Δεν χρειαζόμαστε καμία έρευνα πανεπιστημίου ότι σε αυτή τη συγκυρία οι μαζικές συνάξεις είναι γεγονός υπερμετάδοσης για τον κορωνοϊό. Αν συμφωνείτε τότε θα πρέπει να πείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της ανθρώπινης ζωής».

«Όταν σήμερα ως πολιτικό κόμμα έρχεστε και ενθαρρύνετε τις συγκεντρώσεις, αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν τα κρούσματα και να ασκήσετε πιέσεις στο ΕΣΥ. Προφανώς και οι συγκεντρώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος αύξησης των κρουσμάτων. Δεν θα μιλήσω για κατηγορίες, θα σας προσάψω ότι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε και πάλι νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους και συνθήματα που κάποτε σε μία άλλη συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία», συμπλήρωσε.

Για την αστυνομική βία που έχει ανακύψει ως ζήτημα των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του αστυνομικού, η οποία «ερευνάται από την αστυνομία, τον Συνήγορο του Πολίτη και τη δικαιοσύνη».

«Το καταδικάζω απερίφραστα. Δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Δεν εξετάζω τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη θα κερδίσει ο πολίτης. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε για τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη:

«Η αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία γιατί υπήρχε συνωστισμός. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Όταν βγάλουν τις στολές τους θα πάνε στις ίδιες γειτονιές να πιουν τον καφέ τους. Πόσες φορές αστυνομικοί μπήκαν στη μάχη για τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα όρια τους για να βοηθήσουν;».

Αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε ως παραδείγματα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κατέγραψαν τα συμβάντα. «Μας είπατε να διαλυθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ, εσείς επί δικών σας ημερών. Πλειστηριασμοί: Άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψέκασε τους διαδηλωτές και έβγαλε ανακοίνωση για αστυνομική βία. Η ΕΦΣΥΝ πρώτη φορά και αριστερή καταστολή. Χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την αστυνομία για τη δική σας εικόνα. Κλείσατε την Ηρωδου Αττικού και ψεκάσατε τους συνταξιούχους».

«Ναι, η αστυνομία έχει ακόμα δρόμο για να γίνει αυτή που αρμόζει σε μία σύγχρονη Δημοκρατίας. Είμαστε πια στο δρόμο του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότητας. Η χώρα έχει συνέχεια και το κράτος έχει συνέχεια. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από όλους για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και επί δικών σας ημερών και δικών μας. Ζητώ συγγνώμη από τους συνταξιούχους που η κυβέρνησή σας ψέκασε», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Επενδύετε σε ένταση, πόλωση και διχασμό

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την αστυνομική βία.

«Επενδύετε στον ψεύτικο διχασμό»

«Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε να επενδύετε στην ένταση, την πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό γράφτηκε στις πλατείες των αγανακτισμένων
προσφέρατε ψεύτικες λύσεις όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Είστε γελασμένος αν νομίζετε πως μπορείτε να χτίσετε σκηνικό έντασης το 2021. Η νεολαία είναι βαθιά προβληματισμένη, αλλά ώριμη. Όταν μπουν στο πανεπιστήμιο θέλουν να βρουν ένα πανεπιστήμιο καθαρό με υποδομές και όχι κατάληψη από μπαχαλάκηδες».

«Λέτε ψέματα για την πανδημία»

«Όσο και αν λέτε ότι απέτυχε η Ελλάδα, τόσο θα απαντώ με επίσημα στοιχεία. Θα σας λέω ότι είστε ψεύτης και λέτε ψέματα για την πανδημία για να επενδύσετε στην αγανάκτηση και τον θυμό. Το κάνετε χωρίς να κρύβετε τις πραγματικές προθέσεις σας. Σας κατέθεσα επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες. Όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες συναθρόισες και ειδικά όταν γίνεται με την πανδημία να είναι σε έξαρση. Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν το πετύχουμε η κυβέρνηση ωφελείται ή οι ξενοδόχοι; Σας ρωτώ είναι καλό ή κακό για τη χώρα. Η κυβέρνηση στην 4ετία θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Ο,τι και να πείτε το δηλητήριο το οποίο συνειδητά στάζετε είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο».

«Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν σπάσατε στο ξύλο και ψεκάσατε τους συνταξιούχους»

«Ο συνήγορος του Πολίτη 2017-2018 έχει μία σειρά από προτάσεις. Μίλησα γι' αυτές στην πρωτολογία μου. Κάποιες από αυτές τις έκανε η κυβέρνηση μας. Ενισχύουμε τον Συνήγορο του Πολίτη και ο Συνήγορος είναι απολύτως σύμφωνος με όποια ενίσχυση κάνουμε. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν αποφάσεις για το περιστατικό που αναφέρατε. Αναφερθήκατε στον αρχηγό της αστυνομίας ότι δεν θα πρέπει να επιλέγεται με κομματικά κριτήρια. Επί δικών σας ημερών ήταν παρών στις δικές σας συγκεντρώσεις με τον αρχηγό του λιμενικού. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάτε. Δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν σπάσατε στο ξύλο και ψεκάσατε τους συνταξιούχους. Το ψάξατε και αυτό το περιστατικό; Ναι, λύσαμε το πρόβλημα των Εξαρχείων, που εσείς δεν τολμούσατε να ακουμπήσετε. Οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, με τους οποίους κάνατε μαζί διαδηλώσεις, πήγαν στην Νέα Σμύρνη».

«Θυμάμαι πως κινούσασταν στην Ελλάδα με ΜΑΤ και φροντίζατε να μην φτάνει καμία διαμαρτυρία κοντά στις εκδηλώσεις σας. Τα γεγονότα του 89 τα ζήσαμε πολλοί από εμάς και πολλά είχαν ειπωθεί. Ο Πάνος Καμμένος έγραφε βιβλία για την 17 Νοέμβρη και εσείς κυβερνήσατε με αυτόν. Δεν έχετε απαντήσει ποτέ για τα πραγματικά δεδομένα. Ενα από τα πρώτα νομοθετήματα ήταν η διευκόλυνση των φυλακισμένων τρομοκρατών. Ο νόμος τηρείται και θα τηρείται. Θα ισχύει για όλους. Κανένας τρομοκράτης δεν θα επιλέξει που θα κρατείται. Μας ζητάτε τι ακριβώς; Να τηρήσουμε το κράτος δικαίου και της δικαιοσύνης και να κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε αυτόν τον άνθρωπο ζωντανό. Τα ανάποδα όμως μας είπατε με την ανάρτησή σας. Σας ζήτησα να αποκηρύξετε το σύνθημα "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Επιλέξατε να μην απαντήσετε και να κάνετε μία ιστορική αναδρομή στην αριστερά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σε πρόσωπα που η παράταξή μας τιμά. Ακριβώς αυτήν την παράδοση της Αριστεράς εσείς δεν την υπηρετείτε. Διαβάστε την Αυγή του 2021 και την Αυγή του 1989. Η επίκληση της Αριστεράς του παρελθόντος. Δεν αρκεί για να ξεπλύνει τις δικές ευθύνες. Εγώ κ.Τσίπρα δεν σας κατηγορώ. Ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός, είσαστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5