- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Τσίπρας: Το επιτελικό κράτος βούλιαξε στο χιόνι
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης - Ποια λάθη καταλογίζει
Αποτυχημένη, γεμάτη λάθη και παραλείψεις, η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την κυβέρνηση, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συστάσεις τους προς τους πολίτες, ασκεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Από την κριτική του κ. Τσίπρα δεν μένουν εκτός τα ΜΜΕ, τα οποία όπως αναφέρει, εν αντιθέσει με ότι έπρατταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια, τώρα όχι απλώς δεν ασκούν κριτική αλλά επαινούν την κυβέρνηση.
Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά».
Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορά στην δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι. Πως μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα.
Όπως επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες».
Ακολούθως αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο στην συμπεριφορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: «Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες. Βέβαια η απάντηση στη διαρκώς αποκλίνουσα αίσθηση των πολιτών και στις διαπιστώσεις του Τύπου, ίσως να κρύβεται στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή, σε καθεστώς απόλυτης σιγής. Εκεί όπου η κυβέρνηση αποφάσισε και νομοθέτησε να κάνει δώρο ακόμα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να διπλασιάσει τους μισθούς των δικών της παιδιών που μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην ΕΡΤ. Να πληρώνει δηλαδή δίπλα ο φορολογούμενος την κυβερνητική προπαγάνδα και τους λογοκριτές. Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.