1821 Digital Gallery

Σκανδαλίδης - «Μήδεια»: Δεν μπορούσες να περάσεις τη Β. Σοφίας

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια στον «Δρομέα»
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια στον «Δρομέα» © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Κακή η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην κακοκαιρία, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ
  • A-
  • A+
0
Τραγική η διαχείριση της κυβέρνησης απέναντι στην κακοκαιρία «Μήδεια», σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Για τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 στη Βουλή, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη Βασιλίσσης Σοφίας και τη διακοπή κυκλοφορίας που προκλήθηκε μετά την πτώση δέντρου. 

«Κατέβηκα στο γραφείο μου στις έξι και μισή το πρωί, το κέντρο της Αθήνας ήταν αδιάβατο ενώ χιόνιζε από χθες το απόγευμα. Δηλαδή, δεν μπορούσες να περάσεις τη Β. Σοφίας. Αυτό, δείχνει μια αντίδραση κακή από την κυβέρνηση. Ό,τι και να προσπαθήσετε να πείτε ότι έγινε κάποια αντιμετώπιση σοβαρή του φαινομένου, δεν έγινε» ξεκαθάρισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, την ώρα που 3.500 - 4.000 σπίτια στην Κηφισιά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κατοικιών και σε άλλες συνοικίες στα Βόρεια Προάστια.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέφανος Μάνος αναφέρει ότι είναι χωρίς ρεύμα για 36 ώρες και χωρίς νερό για 12, κάνοντας λόγο για «γενική διάλυση».

Σχετικα
Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας
Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε πολλά θέματα της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Δηλαδή, εδώ φραστικά προσπαθεί η κυβέρνηση να πει ότι είναι μια σύγχρονη κυβέρνηση που τα αντιμετωπίζει όλα, που είναι προετοιμασμένη, στην αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων, που ομολογουμένως είναι δύσκολα, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη, ενεργεί πρόχειρα, ασχεδιάστα, αποσπασματικά. Έτσι αντιμετωπίζει και το νομοθετικό της έργο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, καταγγέλλοντας ότι στη Βουλή κατατίθενται «κατά ρυπάς» νομοσχέδια που τα χαρακτηρίζει η προχειρότητα και μια «αρπακολατζίδικη πολιτική», που θα τα κάνει ανεφάρμοστα στη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι απαιτείται μια συζήτηση σοβαρή για την μετεξέλιξη του κράτους και των θεσμών, ώστε να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Αντίστοιχη πρέπει να είναι -τόνισε- και η συζήτηση για τη λειτουργία της δημοκρατίας σήμερα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει με νόημα ότι είναι πολύ πρόσφατα όσα «ζήσαμε με το δελτίο των πέντε στην ΕΡΤ». Από την άλλη -είπε- και η κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο των σκιών.

Σχετικα
Ο Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Ο Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

«Είσαστε μια εξυγιαντική κυβέρνηση αλλά η ΕΡΤ ζει στη σκιά της υποβολής. Εμένα δεν με νοιάζει αν υπάρχουν χαρτάκια ή όχι. Εμένα με ενδιαφέρει αυτό που παράγεται. Και αυτό που παράγεται είναι φανερό, πως βρίσκεται στη σκιά της υποβολής» υπογράμμισε ο Κώστας Σκανδαλίδης για να προσθέσει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να είναι το παράδειγμα που θα ανατρέπει τη σύμφυση των συμφερόντων.

«Το πρώτο μήνυμα για μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται προοδευτική, θα ήταν η αντικειμενικότητα στην ΕΡΤ και η αναβάθμιση του πολιτισμικού και του λειτουργικού επιπέδου της ώστε η κοινωνία να αποκτήσει ξανά συλλογικές αξίες. Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιος καθοδηγεί τις ειδήσεις. Αλλά δεν μπορεί να μου λέει κανένας και προπαντώς η ΕΡΤ, ότι δεν παράγει ειδήσεις το Κίνημα Αλλαγής. Για παράδειγμα, ήρθε εδώ η κ. Γεννηματά σε μια ερώτηση στον πρωθυπουργό. Του πρότεινε 10 μέτρα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τα 5, τα άλλα 5 μέτρα δεν τα δέχθηκε. Την άλλη μέρα κάποια μέσα αποσιώπησαν ότι έγινε καν η ερώτηση. Σαν να μην υπήρχε στο σκηνικό η κ. Γεννηματά. Είναι δυνατόν να θεωρείτε ότι αυτό είναι αντικειμενική ενημέρωση;» παρατήρησε ο κ. Σκανδαλίδης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το θέατρο σκιών. Η σκιά της υποβολής. Αυτή η υποβολή πρέπει να σταματήσει. Έχετε τα κότσια να την σταματήσετε; Θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στον τόπο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5