Χαρδαλιάς σε Θεσσαλονικείς: Να είστε προσεκτικοί στις γιορτές
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο»
Κορωνοϊός: Έκκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά στους Θεσσαλονικείς να μην υπάρξει πισωγύρισμα λόγω των γιορτών.
Έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε «να μην υπάρξει πισωγύρισμα» και αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχιακό μέγαρο.
«Το οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα είναι μη αναστρέψιμο. Μπορεί να μειώνονται τα κρούσματα, αλλά δεν μειώνονται οι αριθμοί των ασθενών στις ΜΕΘ. Κάνω σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις μέχρι τον εμβολιασμό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός πρόθεσε ότι η κινητικότητα τις μέρες των γιορτών μπορεί να κοστίσει και όπως όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε «σε συναγερμό και επαγρύπνηση». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουνε ρεβεγιόν, στις 10 η ώρα απαγορεύεται η κυκλοφορία και πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε δύσκολες τις 7 εβδομάδες του lockdown που διήνυσε η Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι η πόλη, με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων, κατάφερε να γυρίσει τον χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται πίσω μας, ο δρόμος είναι μακρύς, οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να φέρει τη Θεσσαλονίκη, στον μαύρο Νοέμβρη», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα, ο δήμαρχος, στη διάρκεια της σύσκεψης, επισήμανε στον υφυπουργό την ανάγκη να γνωρίζουν οι δήμαρχοι τα επιδημιολογικά στοιχεία. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσουν οι υπηρεσίες του δήμου στον εμβολιασμό.
Στη συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Σπυρίδωνας Βαρσάμης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Δαγκλής και Βασίλης Μωυσίδης.
Τέλος, ο κ. Νίτσας, σε δηλώσεις του, ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να απόσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.