- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Opinion Poll: Προβάδισμα ύψους 18,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Τι λένε οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Διαφορά ύψους 18,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Opinion Poll, εν μέσω του lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Έρευνα της Opinion Poll που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Political, επιβεβαιώνει το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ. Ειδικότερα, διαφορά ύψους 18,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ, σύμφωνα με την έρευνα.
Την ίδια ώρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των απαντήσεων, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 18,2%. Εντύπωση πάντως προκαλεί πως στην 2η θέση (πάνω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται η απάντηση «κανένας εκ των δύο» με ποσοστό 26,1%.
Τι λένε οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 45% να δηλώνει πολύ και αρκετά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδες πολιτών.
Επίσης καταγράφεται πολύ μεγάλη συμφωνία υπέρ της απόφασης επιβολής lock down. To 68% συμφωνεί με την απόφαση αυτή έναντι ενός 31%. Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμφωνίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με 80,9% και 78,9% αντίστοιχα.
Πλειοψηφική είναι αυτή η άποψη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ο αντίθετο σημειώνεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25 και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, 83,4% και 80% αντίστοιχα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.