- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα λεωφορείο
Οι απαντήσεις του υπουργού στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης - 1.500 λεωφορεία το επόμενο τρίμηνο
«Επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο», είπε για το ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει το υπουργείο, αλλά και για τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά. Ο κ. Καραμανλής απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στο δρόμο με μικρές επιδιορθώσεις.
«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να λέγονται αυτά τα ανυπόστατα ψέματα. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 270 λεωφορεία και δεν τα βγάζουμε;», διερωτήθηκε ρητορικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά πέφτει θύμα στην προπαγάνδα των συνδικαλιστικών του παρατάξεων», σχολίασε και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούμε με το στόλο που έχουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ένα στόλο ο οποίος ξεπερνά τα 17 έτη, να βγάλουμε άλλα λεωφορεία», εξηγώντας ότι για αυτό και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει άμεσα το στόλο με συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ και μέσω leasing, βγάζοντας ημέρα με την ημέρα περισσότερα οχήματα στους δρόμους.
Έθεσε δε στο ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα γιατί επί 4,5 χρόνια δεν αγόρασαν ούτε ένα λεωφορείο, το 1/3 των συρμών ήταν εκτός λειτουργίας στο Μετρό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στις αστικές συγκοινωνίες.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πρέπει να αποφύγουμε ένα lockdown, γιατί είναι αρνητικό τόσο για την κοινωνία όσο και την οικονομία. «Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, τόσο η κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες, έτσι ώστε να μην έχουμε φαινόμενα τα οποία να είναι φαινόμενα εκτροχιασμού», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο κ. Κώστας Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο του υπουργείου για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και τη μείωση των χρονοαποστάσεων στο Μετρό.
«Παραλάβαμε 830 – 850 λεωφορεία και αυτό που κάναμε σε πρώτη φάση ήταν να ανατάξουμε το στόλο και φτάσαμε να βγάλουμε μέχρι 1.100 λεωφορεία και τρόλεϊ. Επίσης, σεβόμενοι απολύτως το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, συμπράττουμε με τον ιδιωτικό τομέα, τα ΚΤΕΛ, για την εκμίσθωση των οχημάτων.
»Το leasing έχει γίνει ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δείτε μέχρι 1.500 λεωφορεία στην Αθήνα, που σημαίνει ότι θα έχουμε καταφέρει μέσα σε λιγότερο από 15 μήνες να αυξήσουμε το στόλο κατά 80%. Επίσης έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε 700 ανθρώπους προσωπικό πεδίου, τόσο στο μετρό, όσο και στα λεωφορεία».
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι μακροπρόθεσμα, γίνεται αυτό που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια καινούργιων λεωφορείων. «Μιλάμε για ηλεκτροκίνητα, CNG (με φυσικό αέριο) και υβριδικά λεωφορεία, με φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.