- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πομπέο: Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ είναι στο απόγειό τους
Μητσοτάκης: Όχι σε μονομερείς ενέργειες
Δηλώσεις Πομπέο από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη: «Οι σχέσεις μας είναι στο απόγειό τους».
Πραγματοποιήθηκαν οι κοινές δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, από την Κρήτη. Οι δηλώσεις γίνονται στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην Κρήτη.
«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.
«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί μας όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε.
«Η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς και στα νερά της Κύπρου όπως κι εσείς διαπιστώσατε και εσείς προ ολίγων ημερών στην εκεί σας επίσκεψη κ. υπουργέ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Μάικ Πομπέο.
«Η επίσκεψή σου εδώ σφυρηλάτησε έναν ακόμη κρίκο στους ισχυρούς δεσμούς των σχέσεων των δύο χωρών. Είμαι σίγουρος ότι αντλείς από κρήτη νέα δύναμη για να υπηρετήσεις τα δικανικά που εκαναν μεγάλη και τη δική σου χώρα. Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, θα είναι ευκαιρία να κάνουμε έναν κοινό απολογισμό όσων έγιναν και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αρχικά αναφέρθηκε στην φιλοξενία του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζοντας την ελπίδα «να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε σύντομα τη φιλοξενία».
«Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα δύο φορές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Έχουμε πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, σας βλέπουμε σαν πυλώνα σταθερότητας. Το Herschel Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στο ναύσταθμο της Σούδας. Είναι μια τέλεια επιλογή και μια πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί η Ρωσία αποσυντονίζει την περιοχή, όπως έκανε στη Λιβύη» πρόσθεσε ο Μάικ Πομπέο.
«Πιστεύουμε στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και στηρίζουμε όλες τις ενέργειες για την ευημερία της περιοχής» πρόσθεσε και κατέληξε «είστε ένα φως στην περιοχή και καλός φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.