- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Οι τουρίστες επιλέγουν Ελλάδα και Κύπρο
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου
Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος είναι στις προτιμήσεις των διεθνών επισκεπτών επειδή κέρδισαν το στοίχημα της αντιμετώπισης της πρώτης φάσης του κορωνοϊού.
«Ελλάδα και Κύπρος είναι, σήμερα, στις προτιμήσεις των διεθνών επισκεπτών ακριβώς επειδή κέρδισαν το στοίχημα της αντιμετώπισης της πρώτης φάσης του κορωνοϊού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από σήμερα η χώρα μας δέχεται διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμιά της, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα προηγμένο σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων και χρησιμοποιώντας έναν σύνθετο αλγόριθμο και λεπτομερή πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν σε όλους τους επισκέπτες να αισθάνονται πρωτίστως ασφαλείς.
Τόνισε ωστόσο ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε απερισκεψία ή απροσεξίες. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ανοίγουμε και εμείς και εσείς, να εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι στην τήρηση των πρωτοκόλλων», είπε.
Επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19, διαψεύδοντας όσους είχαν αμφιβολίες, και συνεπώς έχουν πλέον επανεκκινήσει την οικονομική τους δραστηριότητα.
Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κύπρος συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εθνικές προκλήσεις, βασιζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο και στους αδιάρρηκτους δεσμούς τους.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, από την πλευρά του είπε ότι νιώθει διπλά περήφανος, γιατί η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έδειξε πως η Ελλάδα έχει μία ηγεσία που μπορεί να διαχειριστεί και παγκόσμιες κρίσεις. «Και το ίδιο κάναμε και εμείς στην Κύπρο και νιώθουμε περήφανοι για τη δική μας διαχείριση. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι καλά παραδείγματα και πρώτα» σημείωσε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χάρης Γεωργιάδης, και ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.