- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης - Αναστασιάδης: Καλά τα νέα για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα
«Κλείδωσε» η ημερομηνία της πρώτης πτήσης για την επιστροφή τους στη χώρα μας
Μητσοτάκης και Αναστασιάδης συνομίλησαν για τη διευκόλυνση Ελληνοκύπριων φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, προκειμένου να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία συζητήθηκε η παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους και τα εργαστηριακά μαθήματα που είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοιού.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτη Σεντώνα, ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφωνήθηκε όπως υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
“Επίκεντρο της συνομιλίας του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό υπήρξε η παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους και τα εργαστηριακά μαθήματα που είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοιού”, σημειώνει ο κ. Σεντώνας.
Καταλήγει αναφέροντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη θετική του ανταπόκριση.
Σχετική ενημέρωση εκδόθηκε και από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται πως αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν το αίτημα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, προκειμένου να μεταβούν στην Ελλάδα και να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους και τα εργαστηριακά μαθήματα που είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όπως ανακοίνωσε μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος, στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση επιστροφής.
«Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσωπικά μερίμνησαν, ώστε να λυθεί το θέμα των Κύπριων φοιτητών που άμεσα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις εξεταστικές. Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα. Στη συνέχεια, σε δική μου επικοινωνία με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας συμφωνήσαμε ότι στις 24 Μαΐου θα γίνει η πρώτη πτήση για αυτόν τον λόγο. Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να συντάξει και να αποστείλει τη λίστα φοιτητών – επιβατών.»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.