- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοινώνονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
Τι θα γίνει με σχολεία, πανεπιστήμια, ΚΑΠΗ και εκκλησίες - Από το Υπουργείο Υγείας οι σχετικές ανακοινώσεις
Αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά σε κορωνοϊό ήταν 363 δείγματα από διάφορους νομούς της χώρας το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας, παρά μόνο στις περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό -κάτι που έχει κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως θα ανακοινωθεί, η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.
Επιπλέον, δεν θα κλείσουν θέατρα, κινηματογράφοι και γήπεδα (σ.σ. μέτρο που πήρε η Ιταλία με ισχύ έως και τις 3 Απριλίου), ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εκκλησίες, οι οποίες θα παραμείνουν ανοικτές. Θα ληφθούν, βεβαίως, μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε οι κληρικοί να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται σε ιερούς ναούς και μοναστήρια.
Περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, θα ληφθούν για τα ΚΑΠΗ.
Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου
Στη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό και τα νέα μέτρα έρχονται την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 66.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Υπερασπίζεται τον εσωκομματικό διάλογο και απορρίπτει τα περί ανταρσίας στη Νέα Δημοκρατία
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.