- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όταν η Μέρκελ απειλούσε τον Τσίπρα: «Θα φέρω τον Σόιμπλε»
Και ο Τσίπρας χλώμιαζε
«Θα φέρω τον Σόιμπλε». Οι FT υπενθυμίζουν τη ζημιά των λαϊκιστών από το επεισόδιο μεταξύ Μέρκελ και Τσίπρα, όπως περιγράφεται στην «Τελευταία μπλόφα».
Ως ένα εκ των χαρακτηριστικότερων παραδειγμάτων της ζημιάς που είναι δυνατόν να προκαλέσει μια διακυβέρνηση από λαϊκιστές χαρακτηρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times το βιβλίο των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, επιλέγοντας να παραθέσει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα.
Αυτό δεν είναι άλλο από ένα επεισόδιο μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πριν από την 17ωρη σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία «ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε σε μια ντροπιαστική "kolotoumba" που εμπόδισε το Grexit», όπως γράφει ο Σπίγκελ, και στον οποίο διάλογο εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστος: «Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. "Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου" ήταν η απάντηση της κυρίας Μέρκελ αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν».
«Η "kolotoumba" του Τσίπρα ήταν τόσο πλήρης ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.