- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνικό: Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για το ύψος των κτιρίων
Αφορά στο ύψος των κτιρίων και των εγκαταστάσεων
Την απαγόρευση κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο προβλέπει η τροπολογία.
Την απαγόρευση κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, προβλέπει τροπολογία, που περιλαμβάνεται στο υπό αξιολόγηση σ/ν «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν.4611/2019» του υπ. Οικονομικών.
Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «δεν εφαρμόζεται: α) ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού που έχει πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος και β) ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση».
Όπως σημειώνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, που συνυπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κύριοι Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης αντίστοιχα, η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία της ρύθμισης του ν.4062/2012, ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η συγκεκριμένη επένδυση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.