Visual Browsing
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Η αηδία με τη Νέα Ζηλανδία

 Η αηδία με τη Νέα Ζηλανδία
© EPA/Martin Hunter / POOL NEW ZEALAND OUT
Η χυδαία υποκρισία των «ευαίσθητων» δημοσιογράφων
  • A-
  • A+
0

Ελπίζω να με συγχωρέσετε για την ακούσια ρίμα του τίτλου αλλά αυτό που κυριαρχεί μέσα μου τις τελευταίες ημέρες είναι η αηδία και η αφορμή βρίσκεται στη μαζική δολοφονία μουσουλμάνων από τον χριστιανοφασίστα τρομοκράτη στη Νέα Ζηλανδία. Το μέρος της μαζικής δολοφονίας και να προσπαθήσω δεν μπορώ να το αλλάξω κι αυτό που αισθάνομαι προσπάθησα, αλλά δεν μπορώ.

Η αηδία μου δεν έχει να κάνει με αυτό καθεαυτό το χτύπημα της χριστιανοφασιστικής τρομοκρατίας. Αυτό απλώς επιβεβαιώνει ότι τα άκρα αργά ή γρήγορα θα γίνουν φονικά είτε προσκυνούν την ημισέληνο, είτε τον σταυρό, είτε έναν συμπαθή παχύσαρκο Νεπαλέζο. Επιβεβαιώνουν ότι η μοναδική πορεία που μπορεί να ακολουθήσει ένας ακραίος, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή ιδεολογίας, ξεκινάει από το «μαλάκας» και μπορεί να φτάσει μέχρι το «θανάσιμα επικίνδυνος». Ευτυχώς οι περισσότεροι είναι αρκετά τεμπέληδες και παραμένουν απλώς μαλάκες, αλλά οι λίγοι που ακολουθούν όλη τη διαδρομή αρκούν για να σκορπίσουν τον θάνατο. Αυτό μπορεί να με τρομάζει και μάλιστα πολύ, αλλά δεν με αηδιάζει.

Αυτό που με αηδιάζει είναι η χυδαία υποκρισία των «ευαίσθητων» δημοσιογράφων οι οποίοι, την ώρα της 25ης προβολής του βίντεο από την εκπομπή τους, επεσήμαιναν για 25η φορά τον κίνδυνο η βιντεοσκόπηση να έγινε προκειμένου να βρεθούν μιμητές. Είναι η χυδαία υποκρισία του να φρίττεις με το facebook και την αδυναμία του να εμποδίσει την προβολή ενός βίντεο το οποίο έπαιζε ξανά και ξανά στις εκπομπές και στα δελτία των «ειδήσεων». Είναι η χυδαία υποκρισία του να παριστάνεις ότι νοιάζεσαι για τα παιδιά και να «συγκινείσαι» κάθε φορά που η δουλειά σου σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα παιδικό δράμα, αλλά να μην δίνεις δεκάρα για το αν η ώρα που προβάλεις μια μαζική δολοφονία είναι μια ώρα που η τηλεόραση είναι πολύ πιθανόν να ανοίξει από ένα παιδικό χέρι.

Ξέρω καλά ότι η ερώτηση «έγινε λίγο καλύτερος ή έστω λίγο πιο ενημερωμένος ο κόσμος που μας παρακολούθησε χτες;» δεν έχει ακουστεί ποτέ σε καμία σύσκεψη ενημερωτικής εκπομπής ή δελτίου ειδήσεων. Ξέρω καλά ότι η πρώτη αγωνία και η πρώτη ερώτηση είναι το «τι νούμερα κάναμε;» αλλά πάντοτε ελπίζω ότι το βαρέλι μπορεί να έχει πάτο και πως μπορεί να υπάρξει ένας ηθικός φραγμός στο εμπόριο της «ενημέρωσης». Πάντοτε ελπίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης θα προσπαθήσουν να μοιάσουν με εστιάτορες που θέλουν να κερδίσουν προσφέροντας καλό φαγητό και όχι με εστιάτορες που ταΐζουν με σάπια κρέατα την πελατεία τους. Και πάντοτε διαψεύδομαι.   

Σχετικα
Λόρελ Χάμπαρντ: Η πρώτη transgender σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Λόρελ Χάμπαρντ: Η πρώτη transgender σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Όπως διαψεύδομαι κάθε φορά που πιστεύω πως τα ρεπορτάζ του Ντινόπουλου για τα ρέιβ πάρτι, οι (σπαρταριστές ομολογουμένως) συνεντεύξεις του Ευαγγελάτου με τη «μάνα ρέιβερ» ή τα πύρινα άρθρα κατά του χέβι μετάλ που είναι η μουσική του Σατανά, ανήκουν σε ένα παρελθόν που δεν θα ξαναγυρίσει. Η πίστη μου φυσικά είναι αβάσιμη καθώς οι φορείς του συγκεκριμένου παρελθόντος είναι ακόμα εδώ και απλώς έχουν αντικαταστήσει τη ρέιβ ή το χέβι μέταλ με τα βιντεοπαιχνίδια. Και εξακολουθούν να με κάνουν κι αηδιάζω όπως τότε που «ενημέρωναν» το πανελλήνιο ότι η τρανς είναι η λεωφόρος που οδηγεί τους ανυποψίαστους νέους στην κόλαση των ναρκωτικών.

Όπως τότε, έτσι και τώρα δεν αργήσαμε να ακούσουμε φωνές «ειδικών» και συζητήσεις στις οποίες, για την εκτέλεση 50 μουσουλμάνων από έναν χριστιανό που θέλει να διώξει τους μουσουλμάνους από τη Δύση, τους Τούρκους από την Κωνσταντινούπολη  και στο όπλο του είχε γράψει TOURKOFAGOS, δεν φταίνε οι θρησκείες, δεν φταίνε οι ιδεολογίες, δεν φταίει ο εθνικισμός, δεν φταίει η συνεχής και με κάθε λεπτομέρεια προβολή κάθε τρομοκρατικής ενέργειας από τα ΜΜΕ, δεν φταίει η κανονικοποίηση των άκρων, δεν φταίει το εμπόριο των όπλων και η νομοθεσία γι’ αυτά (στη Ν. Ζηλανδία αλλάζουν το νόμο για τα ημιαυτόματα), δεν φταίει η αδυναμία της αστυνομίας να περιορίσει το λαθρεμπόριο των όπλων, δεν φταίνε υπηρεσίες ασφαλείας που δεν έδωσαν σημασία στις  ακραίες απόψεις του δράστη, δεν φταίνε φίλοι και οικογένεια που δεν πήραν χαμπάρι τι είχαν δίπλα τους, αλλά ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ VIDEO GAMES!   

Γιατί όπως ξέρουμε κάθε φορά που οι δράστες τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι μουσουλμάνοι υπεύθυνο για τους φόνους είναι το Ισλάμ (για να μην παρεξηγηθώ, καθόλου αθώα δεν θεωρώ καμία θρησκεία) αλλά όταν ο δράστης είναι χριστιανός φασίστας, φταίει το Call of Duty. Και μπράβο του.     

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5