Visual Browsing

«Υποκλοπή» Πολάκη σε συνομιλία του με τον Γ. Στουρνάρα

Παύλος Πολάκης - Γιάννης Στουρνάρας / © INTIME NEWS
Παύλος Πολάκης - Γιάννης Στουρνάρας / © INTIME NEWS
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να ηχογραφήθηκε εν αγνοία του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας
  • A-
  • A+
0

Το φως της δημοσιότητας είδε τηλεφωνικός διάλογος που φέρεται να έγινε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ηχογραφήθηκε εν αγνοία του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος στη συνέχεια διέρρευσε τον διάλογο στο Documento. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγεία φέρεται να τηλεφώνησε στο Γιάννη Στουρνάρα ενοχλημένος από τον έλεγχο που άσκησε η ΤτΕ σχετικά με το δάνειο που έλαβε από την Attica Bank.

Ο διάλογος όπως δημοσιεύτηκε έχει ως εξής:

Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας;»
Στουρνάρας: «Μάλιστα, ο ίδιος»
Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης»
Στουρνάρας: «Γεια σας τι κάνετε;»
Πολάκης: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος»
Στουρνάρας: «Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι»
Πολάκης: «Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση»
Στουρνάρας: «Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση»
Πολάκης: «Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο»
Στουρνάρας: «Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε»
Πολάκης: «Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;»
Στουρνάρας: «Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω»
Πολάκης: «Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…»
Στουρνάρας: «Μπα, όλοι δικοί μου είναι»
Πολάκης: «Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»
Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»
Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα»
Στουρνάρας: «Μάλιστα, καλά»
Πολάκης: «Καλό απόγευμα»
Στουρνάρας: «Καλό απόγευμα»

Σχετικα
Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά η Σοφία Νικολάου
Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά η Σοφία Νικολάου

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μέσω facebook.

Ο αναπληρωτής υπ. Υγείας με ειρωνικό τρόπο σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank αναφέροντας στην ανάρτηση του στα social media:

«Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!

Σχετικα
Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Νικολάου
Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Νικολάου

Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!

Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ……(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!

Έχεις άγχος ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….

Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;»

 

 

 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5