- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: «Τι ακριβώς συνδέει τον Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»
«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει»
Προσβλητική για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έναντι των εξελίξεων στη Βενεζουέλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε επίσης «τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».
Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, έγινε μετά τη συνάντησή του με τον Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρο της Κομισιόν , αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:
«Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και καλό μου φίλο, Γίρκι Κατάινεν, είχαμε σήμερα μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας.
Συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει.
Με τον κ. Κατάινεν συζητήσαμε, βέβαια, και τις τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία.
Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.