- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έκλεισε» το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου
Στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση - Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών
Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, που κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Αρχικές πληροφορίες από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήθελαν το ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών να γίνεται το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, όμως, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κυβερνητικό εταίρο, καλώντας τον να συναντηθούν στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου και ενώ στην Κουμουνδούρου είχε «φουντώσει» από το πρωί η συζήτηση για την ανάγκη να λήξει το ζήτημα όσο πιο άμεσα γίνεται.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των εξελίξεων στην πΓΔΜ, όπου το Κοινοβούλιο ενέκρινε τις συνταγματικές αλλαγές στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν τους «όρους» του επικείμενου διαζυγίου αλλά και τα επόμενα βήματα, καθώς πλέον το μπαλάκι για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει περάσει στην Ελλάδα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση της Παρασκευής αναβλήθηκε λόγω της προσωρινής -όπως αποδείχτηκε- εμπλοκής στην πΓΔΜ, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ζόραν Ζάεφ να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 80 βουλευτών και να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.